Spårvagnstrafik ställs in efter dödsolyckan

1 av 3
NYHETER

Mannen skulle besöka Håkan Hellströms konsert när han blev påkörd av en spårvagn och dog.

Inför kvällens spelning ställer Västtrafik in spårvagnstrafiken.

– Det kommer vara så mycket folk i omlopp och vi vill inte att man ska känna sig orolig, säger Marie Fall, informatör vid Västtrafik.

I anslutning till Håkan Hellströms konsert på söndagskvällen, mellan klockan 19-21 och 23.20-00.30, ställer Västtrafik in spårvagnstrafiken på Skånegatan utanför Ullevi.

Linje 2, 6 och 8 berörs av beslutet, uppger Västtrafik.

– Efter täta diskussioner med Göteborgs spårvägar har vi kommit fram till det här beslutet. Det kommer vara så mycket folk i omlopp och vi vill inte att man ska känna sig orolig. Vi vill se till så att det blir så säkert som möjligt, säger Marie Fall, informatör vid Västtrafik.

Blev påkörd på väg till konsert

Orsaken är den tragiska dödsolyckan som inträffade under lördagskvällen när en man i 45-årsåldern, på väg till Hellströms första spelning, blev påkörd av en spårvagn.

– Redan i går kväll hade vi förstärkt med trafikledare och informatörer eftersom det var så mycket folk. Vi beklagar djupt att det hände. Våra tankar går till anhöriga och övriga drabbade, säger Marie Fall.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Göteborgs spårvägar kommer även att starta en intern utredning.

Enligt Västtrafik blev mannen påkörd vid ett övergångsställe i korsningen Skånegatan och Engelbrektsgatan.

Inför hastighetsbegränsning

Förutom att ställa in spårvagnstrafiken utanför Ullevi införs en hastighetsbegränsning på 15 kilometer i timmen för spårvagnar som kör i närheten av platsen.

– Under ett par års tid hade vi varit förskonade från fotgängare som omkommit i spårvagnstrafiken. Vi hade inte förväntat oss att något sådant skulle ske. Det är klart att vi blev överrumplade för annars hade ju trafiken ställts in redan i går kväll, säger Marie Fall vid Västtrafik.

Precis som under lördagens spelning väntas omkring 70 000 människor ta sig till arenan inför kvällens konsert.