Här hoppar han på dotterns mördare

NYHETER

Seriemördaren Michael Madison dödade Ohio-bon Van Terrys dotter.

I går, när Madison dömdes till döden, vände sig Terry direkt till dotterns mördare.

– Jag antar att det är meningen att vi ska förlåta den här pajasen som tagit mitt barn, sa han innan han kastade sig över Madison.

Den sista dagen i rättegången mot seriemördaren Michael Madison blev kaosartad.

Madison stod åtalad för tre mord på för honom okända kvinnor under 2013.

Ett av offren var Shirellda Terry, 18. Hennes kropp hittades i en sopsäck i närheten av Madisons bostad i de östra delarna av Cleveland i juli för tre år sedan, enligt CBS News.

Hånlog efter attacken

Kalabaliken utbröt kort efter att domaren Nancy McDonnell godtog juryns beslut att döma Madison till döden. Van Terry – far till Shriellda Terry – gick fram till podiet för att tala direkt till rätten och sin dotters mördare.

– Jag antar att det är meningen att vi ska förlåta den här pajasen som har påverkat våra familjer, som har tagit mitt barn ifrån mig, sa han innan han sprang mot Madisons plats och kastade sig mot honom.

En filmupptagning från rättssalen visar hur flera vakter drar undan Terry och hur Madison svarar med ett hånleende.

Misshandlades under barndomen

Det fanns aldrig någon tvekan om Michael Madisons skuld. I rätten erkände han att han strypt två av kvinnorna till döds – det tredje mordet hade han inget minne av – och hans advokater fokuserade i stället på att försöka få juryn att döma honom till livstids fängelse och inte dödsstraff.

De anförde bland annat Madisons svåra uppväxt som en förmildrande omständighet. Han ska till exempel ha misshandlats svårt av sin drogberoende mor och hennes olika pojkvänner.

– Det ursäktar verkligen inte vad han har gjort men det bidrar till förståelsen för hur han blev den person han blev, sa hans advokat.

Straffet kan dröja

Enligt CBS News kommer det dröja innan dödsstraffet mot Madison verkställs. En lång överklagandeprocess väntas följa – och dessutom har delstaten Ohio slut på det dödliga gift som används vid avrättningar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ohio

USA