Trump: Bojkotta Apples produkter

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

CHARLESTON, SOUTH CAROLINA. Timmarna innan han, förmodligen, vinner ännu ett primärval har Donald Trump hittat en ny fiende att attackera.

Apple.

Fastighetsmiljardären uppmanar till bojkott mot Silicon Valley-jätten om dess chefer inte hjälper FBI att öppna San Bernadino-terroristernas telefoner.

– Jag har en Samsung och en Iphone och kommer bara använda Samsung tills Apple skärper sig, hotar han.

Dan före dan i South Carolina kryssade  Donald Trump segervisst mellan välbesökta valmöten längs den sydliga delstatens bedårande atlantkust och utförde sina sedvanliga lustmord på rivalerna Ted Cruz och Jeb Bush.

Den ene är en patologisk lögnare i händerna på Wall Street-banken Goldman-Sachs, den andre bara korkad, fick roade supportrar i bland Myrtle Beach och på Pawleys Island veta.

Däremot tonade den 69-årige miljardären från New York åter ner kritiken mot påven – torsdagens slagpåse.

I stället hittade han en annan ikon att attackera.

Apple.

Rasar på Twitter

Bakgrunden är att FBI vill ha hjälp att öppna telefonerna paret som utförde terrordåden i Sen Bernadino i Kalifornien i december använde, men Apple vägrar då man menar att det skulle äventyra säkerheten för alla Iphones.

Skandal, tycker Trump.

– Jag har en Samsung och en Iphone. Om inte Apple ger myndigheterna information om terroristerna kommer jag bara använda min Samsung tills de ändrar sig, rasar han på Twitter och fortsätter:

– Förhoppnings följer fler det exemplet. Bojkotta alla Apple-produkter. Vårt land behöver och borde kräva säkerhet. Det är hög tid att vi blir tuffa och smarta.

Under lördagskvällen håller Donald Trump valvaka i Spartanburg och det mesta tyder på att den slutar med att han får fira en ny primärvalsseger.

Han hade en betryggande ledning à 14 procentenheter i den sista opinionsundersökning som publicerades under fredagskvällen.

Vem blir tvåa?

Den stora frågan är – ännu en gång – vem som blir tvåa. Det ser ut att bli en hård kamp mellan Ted Cruz och Marco Rubio, praktiskt taget sida vid sida i samma mätning.

Den som tar andraplatsen får antagligen partietablissemanget fulla stöd och trycket på övriga kandidater – i synnerhet Jeb Bush och John Kasich, om de gör så dålig resultat som undersökningen indikerar – att hoppa av blir massivt.

Partitopparna vet att att det bara är när de väljare som inte stöder Trump enas kring en enda utmanare outsidern från Manhattan eventuellt kan stoppas.

Om det inte sker, om ”övriga röster” även i fortsättningen fördelas mellan fyra eller fem eller sex kandidater, kommer han att defilera till nomineringen med 30-35-procentigt väljarstöd.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM