Hej och hå – å en pizza med rom

1 av 3 | Foto: Metin Kizils påskskapelse med ägg och rom.
NYHETER

Påskägg, påskris, påskkäringar och nu – påskpizza med halva ägg, rom och rucolasallad.

Det är verklighet på Metin Kizils pizzeria i Karlstad.

– Vi har sålt sex-sju stycken redan i dag, säger han.

Glöm Vesuvio, Capricciosa och Quattro stagioni. Nu är det påskpizza som gäller. I alla fall på Metin Kizils pizzeria i Karlstad.

Den 33-årige pizzabagaren har dagen till ära lanserat två nya rätter.

Ägg och rom eller godis och nutella

En pizza med halva ägg, rom, rucola och citron samt en efterrättspizza med påskgodis och nutella.

– Jag har själv provat den med godis och nutella i dag. Den är mycket god, säger Metin till Aftonbladet.

Efterrättspizzan har dock inte sålt lika bra som den med ägghalvor och rom.

– Vi har sålt sex-sju stycken redan i dag. Kunderna som ätit den har tackat, de gillar den.

Midsommarpizza?

Metin Kizil fick idén till pizzorna i veckan och diskuterade rätterna med sin personal. Han utesluter nu inte att påskpizzan kommer att stanna permanent på menyn.

En annan idé är att i framtiden göra pizzor baserat på årstiden.

– Till exempel funderar vi på att göra en till midsommar, säger han.