Polisen hängde ut full kille på Facebook

NYHETER

Polisen la ut en bild på en kille som hade däckat vid en väg på midsommarafton på sin Facebooksida.

"Hjälplöst havererad i sina egna spyor", skrev polisen i bildtexten.

Nu har de JO-anmälts av flera personer, rapporterar P3 Nyheter.

Polisen i Huddinge har JO-anmälts efter att ha lagt upp en bild på en full man på sin Facebooksida, rapporterar P3 Nyheter. Det var på midsommarsnatten polisen hittade en utslagen man på en gångväg och la upp ett foto med bildtexten "hjälplöst havererad i sina egna spyor".

Tycker inte det var ett misstag

Nu har mannen och ett antal andra personer JO-anmält bilden.

Reine Berglund, yttre befäl i Huddinge, säger att de valt att ta bort bilden efter att mannen hört av sig, men att han inte tycker att det var ett större misstag.

– Det finns poänger i den kritiken som har kommit på vår sida. Jag kan köpa det, men jag tycker fortfarande inte att det var något märkligt med fotot, säger han till P3 Nyheter.

Reine Berglund var den som la ut bilden. I kommentarsfältet till den numera borttagna bilden skrev han att ordet ”kränkt” har blivit ett av de mest urvattnade orden i det svenska språket.

– Ja, jag tycker det. Var och varannan människa skriker på att de blivit kränkta. Den utsatte har tolkningsföreträde men överlag kan jag tycka att så fort det är något är man väldigt kränkt i det här landet, säger han.

Många har reagerat

Juriststudenten Deniz Ünal är en av alla som har reagerat på bilden.

– Det första jag tänkte var att nu har polisen gjort bort sig. Varför ska den här killen behöva hängas ut på polisens Facebooksida för att han har blivit för berusad en midsommarafton? säger han till P3 Nyheter.

ARTIKELN HANDLAR OM