Ännu en anmälan om ofredande i Östersund

avNiklas Svahn

Under natten mot söndag fick polisen i Östersund larm om ett nytt ofredande mot en ung kvinna.

Tre mörklädda män ska ha börjat dra i hennes kläder och försökt få henne att följa med.

– Vi kommer gärna i kontakt med vittnen, säger Veronica Nygren på polisen i Östersund.

Polisen i Östersund har den senaste tiden tagit emot flera anmälningar om misshandel, överfall och sexuella ofredanden mot kvinnor. Det gick till och med så långt att polisen varnade kvinnor i Östersund från att gå ut ensamma på kvällarna. Uttalandet tog senare emot stark kritik från bland annat kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

Tre män drog i henne

Under natten mot söndag, vid 01.15, larmas polisen återigen till Prästgatan i Östersund efter att en kvinna uppger att hon blivit ofredad. Prästgatan har tidigare haft tre händelser i sammanhanget kopplade till sig.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, larmar om att tre män börjat dra i hennes kläder och ville att hon skulle följa med. Hon lyckas ta sig ifrån männen.

Hon kan inte uppge något klart signalement men beskriver männen som i 30-årsåldern och mörkt klädda.

– Vi vet inte nationalitet eller någonting, säger Veronica Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Östersund.

Polisen säger samtidigt att de inte kan uttala sig om händelsen kan sättas i samband med övriga överfall i centrala staden den senaste tiden.

Patrullerar gatorna

Efterhand som rapporteringen om Östersundshändelserna spridit sig har fler anmälningar kommit in till polisen. I nuläget rör det sig om sju ofredanden, tre fall av misshandel, ett olaga hot och ett försök till våldtäkt.

Ett stort antal människor är ute på Östersunds gator och patrullerar nattetid, däribland nattvandrare, frivilliga, poliser och föreningar.

Börje Öhman, som samordnat ärendena, säger att polisen gärna kommer i kontakt med vittnen som kan ha sett eller hört någonting från nattens händelse.

Han står fast vid Östersundspolisens uppmaning om att kvinnor i staden inte ska gå ut ensamma på kvällarna.

– Vi uppmanar kvinnor som rör sig i centrala Östersund att tänka till lite mer. Vi vill inte ha fler brottsoffer, säger Börje Öhman.

ARTIKELN HANDLAR OM