Izabella kastades av flyget – var ”arrogant”

1 av 2 | Foto: Izabella Chen och hennes hundar som kastades av ett Norwegianplan.
NYHETER

Personalen på Norwegianplanet tyckte att Izabella Chen, 32, var arrogant när hon trots platsbrist ville ha med sin dator ombord.

Då kastade de ut henne.

– Jag var helt chockad, det var så pinsamt, säger hon.

Izabella Chen, 32, skulle under onsdagen flyga hem till Sverige från Las Palmas på Gran Canaria. Precis när hon klivit ombord planet frågade en flygvärdinna om hon kunde checka in sitt handbagage istället för att ta med det ombord, eftersom de hade ont om plats.

– Men jag ville inte checka in det eftersom jag inte ville riskera att datorn går sönder, säger Izabella Chen.

Då börjar flygvärdinnan prata med en kollega på spanska om Izabella. Sedan vänder hon på klacken och går till cockpit för att prata med piloten.

– Först säger hon till sin kollega att jag är arrogant och tror att jag inte förstår, sedan frågade hon mig var jag skulle sitta varpå hon vände sig om och gick till cockpit. Där sa hon att hon inte vill ha med mig på flyget, säger Izabella Chen.

”Det är en skandal”

Efter en stund kommer en man och säger ”kom med här” till Izabella och hennes pojkvän. De följer med i tron om att de trots allt måste checka in handbagaget – men då säger han att de inte får komma med på flyget.

– Jag blev helt chockad. Jag var inte otrevlig, våldsam eller aggressiv utan de sa att det var för att jag var arrogant, säger hon.

Izabella Chen hade betalat 6 000 kronor för sina fyra incheckade väskor, två incheckade hundar och flygresan hem. Men trots det får hon nu, enligt henne själv, ingen ersättning utan Norwegian menar att hon måste köpa nya biljetter.

– Tänk om jag inte haft råd att köpa en ny biljett. Det här är inte okej, det är orättvist och en skandal.

Flygbolaget: ”Hon var hotfull”

Norwegian bekräftar att de har ”bett en passagerare kliva av” flygplanet.

Däremot delar de inte Izabellas bild om vad som har hänt. Enligt Norwegian vägrade passageraren flera gånger att lämna väskan till kabinpersonalen trots att de förklarat att den inte fick plats.

– Passageraren säger nej igen och vägrar att lämna ifrån sig väskan. Hon blev arg och uppträdde både hotfullt och elakt gentemot besättningen, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

– Det är extremt ovanligt att passagerare behöver lämna planet på grund av hotfullt uppförande med i det här fallet blev situationen så allvarlig att hon utgjorde en risk för säkerheten ombord.

Izabella Chen, som själv är flygvärdinna, är fortfarande mycket omtumlad av händelsen.

– Så här får det inte gå till, nu måste jag köpa nya biljetter för att komma hem och det är ju inte så lätt när man ska åka med hundar, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Las Palmas

Norwegian