Här attackerar gänget poliserna med sten och annat bråte

NYHETER

Under ett gripande i danska Odense blev poliserna plötsligt våldsamt attackerade.

På en övervakningsfilm ser man hur flera män överöser polismännen med stenar och annat bråte.

Männen misstänks alla vara medlemmar i ett lokalt kriminellt gäng som kallar sig ”Black army”.

Det var i fredags kväll som en polispatrull skulle kontrollera en person från det lokala kriminella gänget ”Black army” i Odense på Fyn.

Mannen stoppades på Nyborgvej, inte långt från gängets klubblokal.

Fler gängmedlemmar

På en film från en övervakningskamera ser man hur patrullen är på väg att visitera den stoppade mannen när plötsligt ett tiotal andra personer, enligt uppgift medlemmar i gänget ”Black army”, dyker upp.

– Det uppstår lite diskussioner mellan patrullen och de 8-10 gängmedlemmarna. Efter ett tag börjar de kasta saker på patrullen. En i gruppen träffar poliserna så honom beslutar man sig för att gripa, säger Jack Lidecke på polisen i Odense till tidningen BT.

”Överösta med föremål”

När de två poliserna är på väg att gripa mannen så eskalerar kastandet ytterligare och på filmen kan man se gängmedlemmarna gå till våldsamt angrepp.

– Patrullen försöker att dra sig tillbaka med den gripne mannen men blir överösta med föremål som kommer från området omkring klubbhuset, säger Jack Lidecke till BT.

Poliserna lyckas emellertid hålla fast den gripne mannen och några få minuter senare anländer förstärkning i form av bland annat hundpatruller.

Först då slutar man kasta sten och flyr från platsen.

Tre personer kunde gripas

Senare går polisen in i gängets klubblokal. Man känner där igen minst en av personerna som kastat föremål och griper honom.

Totalt greps tre personer under kvällen, misstänkta för att ha deltagit i överfallet.

Enligt uppgifter till BT så skadades ingen av poliserna allvarligt och behövde inte uppsöka sjukvård efter händelsen.