Brott

Flickor uppmanas bli fotade i bara trosor

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

Lappar där små flickor erbjuds 200 kronor för att bli fotograferade i trosor sprids nu i Kälvesta. Mitt i var först att skriva om händelsen.

–Vi blev äcklade och bestörta, säger närliggande skolans rektor Carina Lucas till Aftonbladet.

”Vill du tjäna pengar på att bli fotograferad?” Så börjar en av de lappar som hittats i närheten av en skola och en förskola i Kälvesta, i Stockholm, förra veckan.

Texten på lappen fortsätter och uppmuntrar flickor i åldrarna fem-tolv år att bli fotograferade för en betalning på 200 kronor. Det föreslås även att man kan bli fotograferad i kläder, badkläder eller bara trosor.

Vällingbypolisen har arbetat med fallet sedan i fredags och de har gått ut med att lappen verkar ha funnits på flera ställen i området.

Den lokala polisen håller koll i området och kriminalverksamheten utreder ärendet, men någon misstänkt finns inte.

– Vi vet inte om det här med fotograferingen är något som pågår eller om det är ett osedvanligt osmakligt skämt där någon vill ha uppmärksamhet, säger Håkan Thor, vid Vällingby lokalpolisområde, till Mitt i.

Björnbodaskolans föräldraförening

En av lapparna har hittats i närheten av Björnbodaskolan, där föräldraföreningen gått ut med en varning på Facebook.

– Det var fruktansvärt obehagligt. Jätteupprörande, vi blev äcklade och bestörta, säger skolans rektor Carina Lucas till Aftonbladet.

Hon berättar att skolans personal pratar med barnen om vad som hänt och att två lappar i skolans närområde har hittats än så länge.

– Vi hoppas verkligen att vi inte kommer behöva se några fler sådana lappar.

Föreslår möte vid en förskola

På lappen står det att barn kan möta upp den potentiella fotografen vid Torparmors förskola. En lapp har även hittats i närheten av förskolan.

– Den hittades ungefär hundra meter från oss vid någon lekplats, säger Torpamors förskolechef Katarina Lönnberg till Aftonbladet.

Har ni pratat med barnen om lappen?

– Våra barn är så små att det inte är aktuellt, säger hon.

Aftonbladet söker Vällingbypolisen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Kälvesta

Vällingby