Han styckade flicka med såg

Publicerad:
Uppdaterad:

Slaktare våldtog och ströp 15-årig flicka

1 av 3 | Foto: REUTERS
En övervakningskamera fångar John McGrady på bild när han införskaffar den såg han sedan använde för att stycka 15-åriga Rochelles kropp.

LONDON

Först kidnappade, våldtog och ströp John McGrady den 15-åriga flickan.

Dagen efter fångades han på bild när han köpte sågen som han styckade hennes kropp med.

Rochelle Holness, 15, befann sig i en telefonkiosk för att ringa sin pojkvän när John McGrady, 48, kom förbi.

Den före detta slaktaren hade tidigare under kvällen misslyckats med att förföra en annan kvinna och hade begett sig ut på gatan för att göra ett nytt försök.

Han grep tag i den 15-åriga flickan och tvingade upp henne till sin lägenhet i London. Där våldtog han sannolikt flickan innan han ströp henne.

Nästa dag fångades John McGrady på bild när han köpte en såg i en järnaffär. Han styckade flickan i nio delar, lade kvarlevorna i plastsäckar som han körde till en soptipp med en stulen kundvagn.

När Rochelle Holness återfanns var kvarlevorna i så dåligt skick att rättsläkaren inte säkert kunde fastställa om flickan utnyttjats sexuellt.

Grova sexbrott

Den före detta slaktaren John McGrady dömdes i tisdags till livstids fängelse. Under sista rättegångsdagen avslöjades att han har en lång historia av grova sexbrott.

Han har suttit i fängelse för våldtäkt vid tre tillfällen under 1980- och 90-talen.

"Det är fruktansvärt"

För nio år sedan infördes en ny lag där sexförbrytare tvingas anmäla sig regelbundet till polisen. Men eftersom alla John McGradys brott begåtts före 1997 omfattades inte han av lagen.

-Det är fruktansvärt att att han har tillåtits att leva mitt ibland oss utan någon form av kontroll, säger Rochelle Holness mamma Jennifer Bennet till Daily Mail.

Jens Kärrman

Publicerad: