Smit ut i solen - det är bra för dig

NYHETER

Passa på - snart blir det kallt igen

Högsommarvärme ute - men fast på kontoret?

Ta en långlunch eller en glass i solen.

- Sol ger extra energi, säger Stephanie König, arbetslivskonsult.

Foto: Ger energi Att ta en glasspaus i solen är bara bra, säger Stephanie König, expert på bland annat arbetsplatspsykologi. Men skynda dig – snart blir det svalare igen.

Trots att solen lyser över större delen av landet tvingas de flesta av oss att stanna inomhus och jobba.

Efter en lång vinter kan det kännas lite frustrerande att gå miste om värmen och ljuset. Så är det fel att ta en långlunch utomhus, eller smita i väg på en liten glasspaus?

- Absolut inte, så länge man ändå hinner göra sitt jobb, säger Stephanie König som är arbetslivskonsult och expert på bland annat arbetsplatspsykologi.

Kyligare vindar på väg

- Sol ger energi och det är jättebra att komma utomhus en stund. Så länge man inte går till överdrift är det nog ingen chef som misstycker, om det ger piggare medarbetare, säger hon.

Men för solsmitare gäller det att skynda på. Redan i morgon kommer högtrycket att mattas av.

- Kyligare vindar kommer i morgon att strömma ner över landet och det blir växlande molnighet med risk för lokala skurar i Svealand, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

Temperaturerna kommer att ligga runt 15-20 grader i Svealand och Götaland och mellan 10-15 i Norrland.

Det ostadiga vädret håller i sig på fredag och över helgen med ostadigt väder och temperaturer mellan 10-12 grader i Svealand och Götaland, dock något varmare i södra Götaland.

- I Norrland kommer temperaturerna att ligga mellan 5- 10 grader och i nordligaste Lappland kan det till och med komma snöbyar, säger Lars Knutsson.

Anna Lindström