Skejthallen som brädar det mesta

NYHETER

Nya ramper tar Fryshuset ännu högre

Stans brädåkare jublar.

Nu är Stockholm hetast.

I Fryshuset finns Sveriges modernaste skejthall.

Foto: stockholm regerar Nu kan du skejta på hela 1 500 kvadratmeter i Fryshuset. Här testar danska skejtproffset Casper de nya ramperna.

Fryshuset har växt - och det rejält. Hela 600 nya kvadratmeter med ramper och en unik träpool står nu färdiga. Stockholm regerar.

Stort intresse

-Malmö har till ytan en större inomhuspark, men den här är mer speciell. Ta träpoolen till exempel, jag har bara sett två liknande i världen, säger Casper Plass, chef för Stockholm skatepark.

Skejtintresset i Stockholm är rejält stort just nu. Med 4000 medlemmar behövdes en ny hall.

-Läget var ohållbart, likna det med att du skulle smälla in 3000 basketspelare på en plan, det går ju inte. Och egentligen behövde vi bygga en ännu större hall, men det får vi ta i framtiden, säger Casper Plass.

1500 kvadrat

Den sammanlagda skejtytan i Fryshuset ligger i och med utbyggnaden på 1500 kvadratmeter. Dessutom finns nu en ny reception och skejtshop samt ett nytt tv-rum. Där hänger massor med folk varje dag, allt från 5- till 50-åringar.

Casper Plass droppar in i poolen och åker några varv. När han kommer upp igen lyser det ur ögonen och humöret är på topp.

-Det här är drömmen för många. Jag är verkligen nöjd med den nya hallen.

Andra ställen med bra rull

Läs mer:

Jonas Andersson