Hornstull - en ny sida av stan

NYHETER

Alla vassa föremål har plockats bort och stadsdelen som tidigare gått under namnet Knivsöder är hetare än någonsin. Här är fem platser att besöka:

Klicka på platsernas namn för mer information, kartor och öppettider.

1. Långholmens Fängelsemuseum

Långholmsmuren

Stans mest pittoreska plats hyser fängelsehålor som är det närmaste Alcatraz vi kan komma. I cell nummer 4 satt Jan Guillou 1974 - ett år senare lades fängelseverksamheten ner.

2. Dello Sport

Pålsundsgatan 8

Ett litet och gemytligt kafé som lever upp när det vankas italiensk ligafotboll på skärmarna. Här hojtas det på italienska medan espressokopparna landar på bordet.

3. Street marknad

Hornstulls strand

En av huvudanledningarna till att den här stadsdelen lyft sig över alla förväntningar stavas Street. Allt från modevisningar till klubbkvällar, konserter och givetvis den stora marknaden vareviga helg.

4. Iglo Açaibar

Hornstulls strand 1

På vintern ljusterapi, på sommaren en doft och smak av Brasilien. Här finns bäret som kommer från en palm i Amazonas och som bland annat serveras i en Acaí na tigela - daglig kost för elitidrottare i Brasilien.

5. Judit och Bertil

Bergsunds strand 38

Restaurangen som tagit sitt namn från den ena ägarens mormor och morfar har blivit ett andra vardagsrum för söderborna. En av universums största pärlplattor pryder ena väggen.

Har du gått den här rundan?

Skicka ett brev och berätta vad du tyckte till: [email protected]