Var fånge under jord i sex dagar

NYHETER

Todd blev instängd när gruvan rasade samman

Två gruvarbetare hittades vid liv efter att ha varit fast en kilometer under marken i nästan en vecka.

Miraklet inträffade på Tasmanien i går.

Foto: Todd Russel gick till jobbet på gruvan i Launceston som vanligt förra tisdagen. Plötsligt rasade gruvan samman och han blev instängd.

De anhöriga till gruvarbetarna Todd Russel, 35, och Brant Webb, 36, trodde nog att hoppet var ute. Men mitt under gudstjänsten i går i staden Beaconsfield på den australiensiska ön Tasmanien rusade Russels mamma in i kyrkan och spred nyheten om miraklet som just hade skett.

Deras kamrat dog

De båda männen arbetade som vanligt i en av stadens guldgruvor förra tisdagen när en mindre jordbävning orsakade ett stenras som spärrade in dem i gruvan och dödade en av deras arbetskamrater.

Räddningsarbetare har de senaste dagarna sakta men säkert grävt en 36 meter lång tunnel mot platsen där männen sist sågs i livet i hopp om att nå dem, allt medan hoppet att hitta de båda i livet började tryta.

Kroppen efter Russels och Webbs arbetskamrat hittades i torsdags. Nu hoppas man att de båda männen ska komma loss under måndagen.

Mirakel kan ske

Glädjescener utspelades i den lilla gruvstaden när nyheten spred sig.

- Det är helt fantastiskt. Vi har hoppat, skrikit och pussats med alla. Jag är jätteglad, sa Brant Webbs son Zach till lokala medier.

Stadens borgmästare Barry Easther skrädde inte heller orden.

- De säger att mirakel kan ske. Jag trodde bara inte att det skulle ske i Beaconsfield.

Therese Hansson