500 kr – för stans dyraste burgare

NYHETER

Rysk kaviar sätter pricken över i

Foto: LYXLUNCH Aftonbladets reporter Jonas Andersson äter den dyraste hamburgaren som finns att få tag på i Stockholm. Och det är inte någon lyxkrog som serverar den utan en vanlig Sibyllakiosk på Ringvägen.

Här är Stockholms dyraste hamburgare.

För 500 kronor är den din.

Vi är inte på lyxiga Grand Hotel eller anrika Riche. I stället står vi på en gata på Söder i blåsten och fryser.

Det är här, i ett gatukök på Ringvägen, som du hittar Stockholms dyraste hamburgare.

Släng på en klick rysk Sevruga-kaviar på en 150 grams köttbit med ost på, och ditt mål mat blir nio gånger dyrare.

– Förutom kaviaren är det ett helt vanligt Super meal, säger Halil Polat som driver Grillringen Sibylla.

Den annorlunda maträtten har funnits på menyn i åtta års tid nu. Som mest har gatuköket sålt fyra lyxburgare under ett år. Men i år kan rekordet ryka.

– En köpare till och jag har sålt fem stycken under 2005, säger Halil Polat.

Det viktiga är dock inte att försäljningen går bra utan att burgaren väcker uppmärksamhet.

Det är en snackis

– Det har blivit en snackis. En del kommer hit bara för att se om det stämmer att jag säljer en burgare för 500 kronor. Många undrar hur man kan vara så galen och köpa den, säger han.

Hallil Polat förklarar att två av tre som har köpt burgaren varit överförfriskade.

Andra som köpt den vill skryta och vissa vill bara ha en god burgare som är lite mer speciell.

men här ligger den i lä

Aftonbladet har tidigare smakat världens dyraste omelett och pizza.

Jonas Andersson