Ett ögonblick

NYHETER

Aftonbladets nya krönikör Ronnie Sandahl, som har sin första krönika i tidningen i dag.

Hur känns det?

– Kanon! Det här är någonting jag har velat ända sedan jag kom till Aftonbladet som nöjesreporter för några år sedan. För även om jag är intresserad av saker som film, musik och böcker så är jag väl så tråkig att själva skrivandet i sig faktiskt är mitt största intresse. Därför känns det naturligtvis strålande att ha en egen krönika i landets bästa tidning.

Vad kommer dina krönikor att handla om?

– Mig själv, först och främst. Sånt som jag ser, gör och tycker. Det finns en gammal devis som säger att en krönikör ska vara personlig, men aldrig privat. Glöm den. Nu när dokusåpor och bloggar tar allt större utrymme i samhället har man ingenting att göra som krönikör om man inte kan vara privat, tycker jag.

Så vi kommer att få läsa om dina innersta och smaskigaste hemligheter?

– Ja, det som kan vara av intresse för läsarna åtminstone. Det kommer nog av förklarliga skäl att bli en hel del rapporter från det stockholmska singellivet.

Har du någon förebild inom krönikevärlden?

– Ja, flera. Om jag ska välja tre blir det Mats Olsson på Expressen samt Fredrik Virtanen och Simon Bank på Aftonbladet. De är alla briljanta stilister som har förmågan att se någonting större i små detaljer.

Till sist – vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Skäggväxt.

Fakta: Aftonbladets nya krönikör

Sara Ångström