Nyfiken på folkparken

NYHETER

Urbant & lantligt i en kulört mix

Du vill ha svensk folkparksvibb – men slippa folköl och dunka dunka.

Då är Nyfiken Gul ett utmärkt alternativ.

Foto: MYSMILJÖ Med Årstaviken bredvid sig är det lätt att tro man befinner sig ute i ”Pripps Blå”-Sverige. Riktigt schysta drinkar vittnar dock om storstadsläget.

Kulörta lyktor, bajamajor, parkbänkar. Det är lätt att tro att man befinner sig i Folkets park, någonstans i Sverige. Särskilt när man sitter under en av de ”Pripps Blå”-filtar som lånas ut om kvällen blir lite kylslagen.

Båtarna kluckar

Lummig grönska ringar in Nyfiken Gul från alla håll. Man känner doften av nygrillat kött och ser båtarna ligga och klucka i småbåtshamnen. Men höjer man blicken en aning så får man syn Skanstullsbron, som ju är ett lite mer urbant inslag. Och det är inte den enda storstadsmässiga ingrediensen här, vilket är tur för annars skulle det bli väl jolmigt. Nej, i baren, som har ambitioner, kan man få riktigt schyssta drinkar. Smaksatta med till exempel ingefära och rabarber, helt i takt med tidens bartrender.

Befaller att njuta

En annan trevlig grej är att man kan få låna gröna jackor från Överskottsbolaget om man fryser. Betydligt mer stylish än ölfiltarna.

Men den softa blandningen av sentimentalitet och modernitet får lite på tafsen när man ser vilken befallning de printat på sitt kvitto: ”NJUT AV SOMMAREN!!”

Jaha, och annars då? Ska ni stämma mig?

Barombudskvinnan