Nyheter

Kapten för en dag

NYHETER

Trött på torra land? Skärgården väntar. Hyr en egen yacht och segla i väg. Stockholm har listan på var du hyr sommarens bästa båtar.

Johanna Hird, Janne Hird, Johan Brons och Agneta Brodin är alla seglare som njuter av att styra kosan ut i skärgården under sommarmånaderna.
Johanna Hird, Janne Hird, Johan Brons och Agneta Brodin är alla seglare som njuter av att styra kosan ut i skärgården under sommarmånaderna.

Båtsäsongen är här och kan bli underbar även för dig utan egen båt.

Hyr en skuta och slipp alla omkostnader som underhåll och båtplats.

– Du kan antingen segla med en skeppare. Eller så åker du ut på egen hand. Då måste du vara 18 år och gärna ha ett förarbevis, det kan du ta på en helg, säger Johan Broms på RTC i Stockholm.

Flera delar en båt

Företaget är en av Sveriges största uthyrare. I Stockholm erbjuder de cirka 250 båtar per sommar, både motor- och segelbåtar. Flera av dem är rena lyxåken. Johan Broms visar upp en segelbåt på 43 fot. Den kostar 2,2 miljoner kronor att köpa. Att hyra den kostar 18 000 kronor

per vecka.

– Det kanske låter dyrt även att hyra. Men det är ju oftast flera som delar på den. Och jämför du med att hyra en stuga i fjällen är det inte så mycket pengar, säger han.

Fullbokade seglatser

I en båt bredvid ligger Thomas Forsberg och guppar. Tillsammans med skepparen Henrik Edwinsson ska han köra runt seglarsugna kunder på en 45 fots Grand Solei. Båten är fullbokad fram till midsommar.

– Det är ett stort intresse. Båten hyrs mest av företag. Den är som en Ferrari, har massa utrustning och går snabbt. Den som åker med oss får prova på att kappsegla. Sen väntar lyxiga måltider och champagne ombord, säger han.

Här hittar du både båt och transport

Det går undan på en vattenskoter.

Båtkoll

Jonas Andersson, Aftonbladet

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter