Hittat huvud kan tillhöra bombman

Publicerad:
Uppdaterad:

Låg vid den sprängda bussen –
52 bekräftat döda

Ett avslitet manshuvud har hittats intill den söndersprängda buss nummer 30 vid Tavistock Square.

Fyndet kan enligt säkerhetskällor tyda på att attacken utfördes av självmordsbombare, skriver den brittiska tidningen Daily Telegraph.

Det avslitna manshuvudet bedöms vara ett mycket viktigt fynd. Enligt de israeliska experter Scotland Yard varit i kontakt med tyder ett avslitet huvud på en explosion mycket nära kroppen.

Fyndet stöder därmed polisens teori att bomben ombord på buss nummer 30 utlöstes av en självmordsbombare, även om utredarna inte utesluter att en oskyldig passagerare plockat upp en bombväska terroristerna lämnat efter sig.

Fantombild

Polisens tekniker ska använda det avslitna huvudet för att skapa en fantombild av den möjlige självmordsbombaren, skriver Daily Telegraph.

Alla de attackerade tunnelbanetågen passerade enligt polisen stationen King’s Cross. Enligt uppgifter till BBC tror polisen därför att attentatsmännen samlades där för att sedan ha åkt i olika riktningar med bomberna.

Polisen uppmanade på måndagen vittnen att skicka in bilder och filmer som tagits exempelvis med mobilkameror. Utredarna har hela tiden betonat vikten av allmänhetens hjälp i jakten på de skyldiga.

Första offret identifierat

Enligt uppgifter på måndagseftermiddagen dog minst 52 personer i attackerna i London. Ännu vårdades 56 personer på sjukhus. På måndagen hade alla synliga kroppar bärgats ur de söndersprängda tunnelbanetågen. Polisen uteslöt dock inte att fler offer kunde finnas under vraken.

De första officiellt identifierade offren var två kvinnor, Susan Levy, 53, från Hertfordshire, och Gladys Wundowa, 51, från Essex. På förmiddagen meddelade polisen också att utredare genomfört en husrannsakan hos en brittisk man med pakistanskt ursprung i den polska staden Lublin som misstänktes ha något med attackerna att göra, uppger tv-kanalen Sky News.

Karin Lindblom

Publicerad: