Nyheter

17-åring anhållen för flickvåldtäkt i Gävle

NYHETER

Pojken tidigare dömd för våldtäkt

En 17-årig pojke har anhållits misstänkt för våldtäkten på en fyraårig flicka i Gävle för knappt två veckor sedan.

Pojken har förhörts under hela tisdagen. Han har dessutom undersökts av rättsläkare. Sent på eftermiddagen anhölls han skäligen misstänkt för grov våldtäkt och försök till mord.

– Det finns omständigheter som gör att det fanns skäl att hämta in honom, säger kammaråklagare Christer Sammens i Gävle till aftonbladet.se.

Bor i området

Den 17-årige pojkens signalement stämmer överens med det signalement den lilla flickan lämnat. Han bor i samma område som hon. Enligt uppgift nekar pojken till brott, men han har enligt polisen inte kunnat svara på vad han gjorde under tiden för överfallet.

Dömd för våldtäkt

– Den misstänkte har funnits med i utredningen från början. Dels stämde signalementet, dels fanns han i området. Han är också tidigare straffad för sexbrott, säger Gävlepolisens presstalesman Rolf Gustafsson till TT.

Pojken är dömd för en våldtäkt i augusti förra året på en då 14-årig flicka han hade en relation med. Han dömdes till vård inom socialtjänsten och till ungdomstjänst.

Lockades från lekplats

Övergreppet på den fyraåriga flickan skedde lördagen den 18 juni i år. Flickan lekte tillsammans med några kamrater i en lekpark när en man lockade henne från parken in i ett skogsområde några hundra meter längre bort. Där förgrep mannen sig på henne.

Efter våldtäkten lämnades flickan ensam men hon kunde ta sig hem och berätta vad som hänt.

Tidigare artiklar

Karin Lindblom, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter