Katerina Janouch

Pocket shop slår tillbaka mot Janouch: Hennes böcker säljer inte

Av: 

Clara Öhrn

NYHETER

Ryktet sprids att Pocket shop slutar sälja Katerina Janouch böcker på grund av hennes åsikter.

Nu slår företaget ifrån sig anklagelserna.

”Vi har betydligt färre ex än tidigare av henne inne då hon helt på egen hand skjutit sitt författarskap i sank”, skriver företagets inköpschef i ett Facebookinlägg.

Bokaffären Pocket shop har utsatts för kritik de senaste dagarna. Kritikerna menar att företaget tagit bort författaren och samhällsdebattören Katerina Janouchs böcker från sitt sortiment på grund av hennes åsikter.

En kvinna vittnade nyligen i ett Facebookinlägg om att hon fått denna förklaring i en av Pocket shops butiker.

Ett trolldrev

Nu slår Pocket shop ifrån sig anklagelserna i ett Facebook-inlägg och skriver att de utsatts för ett ”trolldrev”. Den enkla förklaringen till att Janouchs böcker inte finns tillgängliga i lika stor utsträckning beror istället på att färre köper hennes böcker nu.

Sant är däremot att vi har betydligt färre ex än tidigare av henne inne då hon helt på egen hand skjutit sitt författarskap i sank så att kunderna inte längre efterfrågar hennes böcker i samma utsträckning. Trollsvansen är helt uppenbart inte de mest hängivna läsarna” förklarar Zandra Weldon inköpschef på Pocketshop.

”Pocket shop rensar ut mina böcker”

Katerina å andra sidan skriver på Twitter att Pocket shops förklaring inte håller.

”Bedrövligt att @pocketshopswe rensar ut mina böcker. Riktigt uselt. Och ljuger om att de inte säljer?”, står det i inlägget.

– Mina böcker säljer inte dåligt. Det där är ljug, säger Katerina Janouch.

Flera Facebook-användare ger nu företaget dåliga betyg på deras Facebooksida och varnar andra för att handla där.

Handlar aldrig mer här ett företag som förtycker författare och vill styra vad jag ska läsa å tycka. Jag trodde att sånt försvann med med Sovjets förfall. Tänk efter vad du stöder om du handlar här.” skriver en användare.

Faktaresistenta

Zandra Weldon menar att Katerina Janouch och de som sprider ryktet ägnar sig åt desinformation.

Kontentan är att trollfabriken åter glatt fabricerar en historia som sedan sprids i form av att de nu bombarderar våra sociala medier med recensioner och allmänt gormande om yttrandefrihet och DDR-fasoner, helt faktaresistenta när andra människor påpekar det jag just skrivit här ovan.” skriver hon i inlägget och länkar till Katerina Janouchs böcker som finns att köpa på Pocket shop.

Katerina Janouch och Pocket shops ledning har inte varit i kontakt med varandra.

– Jag tycker att det är väldigt märkligt och jag känner mig väldigt stött. Jag känner mig ju inte direkt motiverad att ta kontakt med dem. Är det någon som ska ta kontakt så är det de som ska ta kontakt med mig och förklara varför deras anställda säger att jag är rasist, säger Katerina Janouch.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Katerina Janouch vill till riksdagen

ÄMNEN I ARTIKELN

Katerina Janouch

Böcker