Italien

Luca Traini hörde om styckfallet på radio: ”Bestämde mig för att döda dem alla”

Av: 

Christoffer Nilsson

NYHETER

Luca Traini, 28, var på väg till gymmet när italiensk radio berättade att en nigeriansk man misstänks ha styckmördat 18-åriga Pamela i Macerata.

Högerextremisten vände hem, beväpnade sig och åkte mot staden med ett mål: att utföra en massaker riktad mot svarta människor.

– Jag bestämde mig för att döda dem alla, säger han i förhör enligt Corriere della sera.

Tidigt på lördagsmorgonen var Luca Traini, 28, på väg till gymmet när han lyssnade på radio i bilen.

Nyhetsuppläsaren berättade om den 18-åriga Pamela Mastropietro.

Om hur hennes kropp hittats styckad i två resväskor i staden Macerata. Om hur en man från Nigeria utan uppehållstillstånd gripits misstänkt för att ha mördat och styckat henne.

– Instinktivt vände jag och åkte hem. Jag öppnade kassaskåpet och tog ut min pistol. Jag bestämde mig för att döda dem alla, säger han i förhör enligt Corriere della sera.

På väg till Macerata stannade han till vid en mack för att köpa kaffe. Innan han lämnade macken sa han, enligt Corriere, farväl till den anställde:

– Hejdå, jag ska utföra en massaker.

Källa: Visar inga tecken på ånger

Totalt sköts sex personer på olika platser i Macerata.

Offren var svarta och det misstänktes snart att dådet var rasistiskt motiverat.

Efter två timmar greps en man med rakat huvud och en nynazistisk tatuering i pannan under lugna former misstänkt för skjutningarna.

Luca Traini hade klivit ur sin bil vid ett krigsmonument i samband med gripandet. Han bar den italienska flaggan över axlarna. Gjorde en romersk hälsning och utropade ”Länge leve Italien”.

– Han visar inga tecken på ånger, säger en källa med insyn i utredningen till Repubblica.

Enligt italienska medier har man fört Luca Traini till samma häkte som Innocent Oseghale, mannen som misstänks ha styckat 18-åriga Pamela.

Hade ”Mein kampf” hos mamma

Traini hålls isolerad samtidigt som en rad detaljer om hans ideologiska övertygelse blivit kända. Som regionalvalskandidaturen för högerpopulistiska Lega Nord och kopplingarna till fascistiska Forza Nuova.

Det har också framkommit att han skyllt personliga misslyckanden – han förlorade både sin flickvän och sitt arbete det senaste året – på invandring.

Under söndagen genomfördes en razzia hos Luca Trainis mamma. Polisen beslagtog bland annat ett exemplar av Adolf Hitlers ”Mein kampf” och ett kelterkors som ska ha tillhört 28-åringen.

Dödsorsaken i utredningen om styckade Pamela Mastropietro är inte fastställd. Enligt Il Post inväntar man fortfarande svar från den rättsmedicinska undersökningen.

Det senaste dygnet har händelserna i Macerata kastat nytt ljus på frågan om främlingsfientlighet inför det italienska valet i mars.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska Camilla, 32, i Macerata: Märkt av spänningar

ÄMNEN I ARTIKELN

Italien