Döda spädbarn hittades på soptipp

NYHETER

Makabra upptäckter chockar Los Angeles

Invånarna i Los Angeles chockas av makabra upptäckter som gjorts i staden den senaste tiden. Tre döda spädbarn har påträffats på återvinningsstationer.

De chockartade fynden har skett under en mycket kort tid i Los Angeles.

Den första babyn hittades den tionde juni. Det var en liten flicka som hittades på en återvinningsstation i ett industriområde i Los Angeles.

Fortfarande vid liv

Den andra babyn hittades den andra juli i en kartong i en container på en återvinningsstation i Walnut Park. Det var en liten flicka som fortfarande var vid liv när hon dumpades i containern.

Babyn hittades av en arbetare som höll på att sortera sopor. Han upptäckte att kartongen inte var ordentligt komprimerad och fann då den lilla flickan. Hon var antingen vit eller latinamerikansk.

Kan ha fött i provrum

Polisen letar efter modern som det finns ett signalement på. En person ska ha sett henne i ett provrum i en affär på ett köpcentrum i närheten. Efter hennes besök ska golvet ha varit alldeles blodigt. Man tror att kvinnan kan ha fött barnet i provrummet.

Den tredje babyn hittades nyligen av arbetare bland soporna på en återvinningsstation i staden. Det var när man höll på att sortera sopor vid ett löpande band som barnet påträffades.

Utöver dessa barn har ytterligare två bebisar blivit övergivna. Barn som dock hittats i tid för att kunna räddas.

Det ena hittades den trettonde juni. Ett blodigt och naket nyfött barn påträffades vid liv utanför ett hyreshus i Los Angeles. Det andra hittades på tröskeln till ett hem i Los Angeles den trettionde juni.

Hjälp för föräldrar

Det har sedan ett år tillbaka varit möjligt för mammor att inom 72 timmar efter förlossningen lämna barnet på sjukhuset om de av någon anledningen inte vill ta hand om det. De är enligt lag inte tvungna att svara på frågor och gör sig heller inte skyldiga till brott. Trots programmet som kallas för "safe haven" har alltså oönskade bebisar dumpats på farliga platser med risk för deras liv.

Hjälplinje dygnet runt

- Jag tycker att det här är vidrigt, säger polismästare Richard Weston till Los Angeles Times.

Nu öppnas en flerspråkig hjälplinje dit desperata mammor kan ringa dygnet runt. På så sätt hoppas man kunna rädda barn från att överges och i värsta fall dö.

Sedan januari 2001 har 23 barn övergivits i länet. Av dessa hittades 14 döda.

Susanna Vidlund