Många trafikolyckor efter snökaos

NYHETER

STOCKHOLM

Måndagens snöväder över stora delar av Sverige fortsatte under kvällen och natten att skapa problem i vägtrafiken, med många trafikolyckor som följd.

Vid halv tvåtiden natten mot tisdagen krockade två lastbilar på Yttre Ringvägen (E6) i Malmö vid avfarten mot Trelleborg. Inga personer skadades, men vägen fick stängas av i avvaktan på bärgning.

Fyra personer skadades, varav två allvarligt, vid en singelolycka på E 18 öster om Årjäng i Värmland vid 22-tiden på måndagskvällen.

Det rådde svår halka på olycksplatsen. Tre av de skadade fördes till centralsjukhuset i Karlstad. Den fjärde togs om hand på Arvika sjukhus.

I Uppland inträffade flera olyckor sent på kvällen. På riksväg 72 strax nordost om Uppsala fick en bil sladd i halkan och åkte av vägen vid halv tolvtiden. Två personer fördes till Akademiska sjukhuset med lindriga skador, enligt länsvakthavande polisbefäl.

Vid 22-tiden krockade två personbilar på E4 i höjd med Tierp, i samband med en omkörning. Två personer fick lättare skador.

I Örebro län inträffade tre olyckor med långtradare under kvällen. På E20 vid Borasjön en mil söder om Laxå kolliderade två långtradare vid 19-tiden.

Två vuxna och ett barn fördes till Karlskoga lasarett med de var endast lindrigt skadade och mår efter omständigheterna väl, skriver Nerikes Allehandas nätupplaga.

En mil söder om den olyckan körde en långtradare av E20 och hamnade i diket. Samma öde råkade även en långtradare på riksväg 50 en mil norr om Kopparberg ut för. Enligt polisen blev ingen skadad vid de olyckorna.

I Västmanland orsakade tre trafikolyckor kaos på E18 från Hallstahammar till Västerås under kvällen. Av och till var det totalstopp på vägen, men ingen av avåkningarna orsakade några personskador, rapporterar Vestmanlands Läns Tidnings nätupplaga.

TT