Jag ville bara se hennes nakna kropp

NYHETER

52-åring sexbrottsling erkände mordet på Camilla

Den 52-årige man som misstänks ha mördat Camilla Petersen, 15, har erkänt.

Engelsmannen – en känd sexbrottsling – ville inte döda henne:

- Jag ville bara se hennes nakna kropp, säger han i förhören.

52-åringen åtalades i dag för mordet på danska Camilla Petersen vid en rättsförhandling på ön Isle of Wight.

I tisdag hittades 15-åringens nakna kropp i det vackra strövområdet Brading Down, på ön som tillhör skandinaviska ungdomars favoritresemål.

Dömd för sexbrott

Mannen är en känd sexbrottsling. Danska tidningen Politiken uppger att 52-åringen flera gånger tidigare – den första gången redan 1970 – har dömts för sexualbrott.

Mannen, som arbetar vid u-båtsmuseet i sin hemstad Gosport på det engelska fastlandet, har tidigare genomgått behandling för sina problem.

Ville vara ensam

Som tusentals andra denna sommar var Camilla Petersen från danska Holbaek på språkresa på Isle of Wight. Efter en shoppingtur med sina vänner gick hon för att få en stund för sig själv.

Camilla Petersen älskade att rita och drömde om att bli arkeolog eller biolog. I stället mötte hon sin mördare i det idylliska skogsområdet.

Ringde själv till polisen

Dagen efter mordet ringde den 52-årige sexbrottslingen till polisen. Uppgifter finns om att mannen redan då erkände mordet. Innan larmsamtal ska hyan ha satt i sig ett 80-tal huvudvärkstabletter i ett försök att ta sitt liv.

Vid dagens förhandling kom det fram att mannen i veckan erkänt dådet.

Tittade rakt på domaren

Den vithårige 52-åringen leddes in i rättssalen av två säkerhetsvakter, klädd i en lila skjorta och svarta byxor. När han sa sitt namn, adress och födelsedatum tittade han rakt på domaren. Mannen behövde själv inte lämna något uttalande i skuldfrågan. Men när åklagaren läste upp bevisen mot honom sänkte han blicken och stirrade ned i golvet.

"Hon hade sett mitt ansikte"

För bevisen väger tungt. I förhören har han erkänt mordet. Han säger att han inte tänkte döda flickan:

- Jag ville bara se hennes nakna kropp.

Men Camilla Petersen kämpade för sitt liv. Hon kämpade så pass väl att polisen tvingades köra 52-åringen till sjukhus. Under tumultet bestämde mannen sig för att döda henne:

- Hon hade ju sett mitt ansikte, säger han i förhören.

SPRÅKRESEMORDET

Mattias Lundell