Nyheter

Blondinbella vill plugga juridik i Stockholm

Av: 

Lina Thorén

NYHETER

Försvarsadvokat är drömjobbet

Sveriges mesta bloggdrottning Isabella ”Blondinbella” Löwengrip tar studenten i vår. Snart väntar juridikstudier på Stockholms universitet.

– Jag vill bli som Elle Woods i Legally Blonde, säger hon.

Isabella Löwengrip, alias Blondinbella, är Sveriges största bloggdrottning. Men för Sveriges mest kända tonåring räcker det inte att finnas i skvallerspalterna. Snart ska även rättssalarna erövras. Först blir det studier vid Stockholms universitets juristlinje.

– Det faller sig naturligt för mig att börja plugga juridik. Ända sedan jag såg filmen Legally Blonde så har jag vetat att det är mitt mål, säger Isabella Löwengrip.

Elle Woods förebilden

I den glammiga Hollywoodkomedin Legally Blonde finns Elle Woods (Reese Witherspoon). En snygg, rik och framåt superblondin. Hon är hetast i Kalifornien och dessutom ordförande för en kvinnoförening. I filmen bestämmer sig Elle Woods för att plugga juridik på Harvard och erövra rättssalarna – helt i rosa och höga klackar.

– Jag vill bli som Elle Woods, säger Isabella Löwengrip. Det är min förebild.

Isabella Löwengrip jämför sig med filmkarraktären Elle Woods: Båda är intresserade av juridik och jämställdhet, utan att för den skull strunta i att bejaka sin rosa glammiga sida.

– Jag är driven och engagerad. Min juridikutbildning kommer att leda mig till drömjobbet som försvarsadvokat. Jag vill arbeta med kvinnors rättigheter och kvinnofridsbrott, berättar Blondinbella engagerat.

Elisabeth Fritz

En annan förebild är den framgångsrika brottsofferadvokaten och målsägarbiträdet Elisabeth Fritz. Även hon är utbildad på Stockholms universitets juristlinje. Hon företräder klienter som begått grova våldsbrott och har fått en rad utmärkelser för sitt arbete. Bland annat blev hon utsedd till årets yrkeskvinna år 2002.

- Sedan jag var tolv år gammal har jag drömt om att plugga juridik, säger Isabella Blondinbella Löwengrip. Det blir hårt jobb, men det passar mig.

Se upp – landets mest bestämda blondin har siktet inställt på juristlinjen.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: