Skop: Fortsatt jämnt mellan blocken

Publicerad:
Uppdaterad:
Både S och M backar i den senaste Skop-undersökningen.
Foto: Foto: Scanpix
Både S och M backar i den senaste Skop-undersökningen.

Det är jämnt mellan de politiska blocken. Sverigedemokraterna ligger kvar över riksdagsspärren och kan bli vågmästare, framgår det av Skops senaste väljarbarometer.

Avstånden mellan blocken är 0,3 procentenheter. Regeringspartierna har stöd av 47,6 procent medan oppositionen stöds av 47,3 procent.

Sverigedemokraterna får 4,1 procent, en nedgång med 0,3 procentenheter sedan förra mätningen.

S backar

Vänsterpartiet är fortsatt minst av riksdagspartierna med sina 4,9 procent, en ökning med 0,6 procentenheter jämfört med förra mätningen.

Socialdemokraterna går bakåt. Partiet har nu stöd av 32,8 procent medan Moderaterna stödjs av 28,0 procent, en nedgång med 0,9 procentenheter.

Framgångarna fortsätter för Miljöpartiet som är tredje största parti i undersökningen med 9,6 procent, en uppgång med 1, procentenhet.

Folkpartiet får 7,8 procent, Kristdemokraterna 5,0 procent. Centern har återhämtat sig sedan förra mätningen och har stöd av 6,8 procent, en uppgång med 1,3 procentenheter.

Undersökningen genomfördes mellan den 3 och 30 november då 1 100 personer i åldern 18 till 84 år fick besvara frågan om vilket parti de tyckte bäst om i rikspolitiken.

Alla förändringar ligger inom den statistiska felmarginalen.

TT

Publicerad: