”Hon älskar ju barn”

NYHETER

Melissa Huckaby misstänks för mordet på 8-åriga Sandra – hennes familj är chockad av anklagelserna

Foto: AP/MSNBC
Melissa Huckaby misstänks ha rövat bort 8-åriga Sandra, dödat henne och placerat kroppen i den resväska där den hittades. Men hennes far, Brian Lawless, har ytterst svårt att tro på anklagelserna.

Sandra Cantu, 8, hittades mördad i en resväska.

Ingen trodde det var sant när söndagsskolefröken Melissa Huckaby greps för mordet på flickan.

Nu uppger åklagarna att det kan bli aktuellt att åtala Huckaby även för våldtäkt.

– Jag förstår inte. Hon älskar barn, säger Melissa Huckabys pappa.

Foto: California Police Dept.
Sandra Cantu, 8 år.

Småbarnsmamman Melissa Huckaby, 28, sitter inlåst på San Joaquin County Jail misstänkt för mord, våldtäkt och olaga frihetsberövande.

Hur hon ställer sig till anklagelserna om att ha mördat 8-åriga Sandra Cantu är fortfarande oklart. Huckaby ska ha lämnat motsägelsefulla uppgifter i polisförhören som hölls strax efter att flickan hittats död. Huckabys uppgifter var så pass märkliga att hon anhölls den 10 april.

Nu uppger åklagaren Robert Himmelblau att det kan bli aktuellt att åtala henne även för våldtäkt med ett främmande föremål och sexuella övergrepp, skriver AP.

Om hon fälls kan hon dömas till dödsstraff, men åklagarkammaren har ännu inte tagit ställning till om huruvida man kommer att yrka på det, skriver AP.

"Det finns inga ord"

I dag berättar Huckabys pappa Brian Lawless för tv-kanalen msnbc om sin dotter. Han tror inte att hon är kapabel att göra det hon anklagas för.

– Jag kan bara inte förstå. Det finns inga ord.

Melissa Huckaby levde för sin fem-åriga dotter Madison, menar han.

– Hon har alltid haft ett sådant tålamod med henne. Aldrig höjt rösten. Hon var likadan mot andra barn. Hon älskar barn, säger pappan.

Låg i resväska

8-åriga Sandra Cantu försvann från sitt hem i Tracy, Kalifornien, den 27 mars.

Hon hittades den 6 april. Hennes döda kropp låg inpackad i en resväska.

När Sandra Cantu senast sågs i livet var hon klädd i en rosa "Hello Kitty"-tröja och svarta tajts. Det var så myndigheterna kunde identifiera kroppen som påträffades i en damm på en lantgård i närheten.

Sandras familj säger till the Today Show att de blev chockade över att höra att just deras granne Melissa är misstänkt för mordet.

– Hon är ju mamma. Hur kan man göra så mot ett barn då? säger Sandras faster Angie Chavez.

"Väldigt, väldigt chockade"

Melissa Huckaby har enligt sina släktingar vuxit upp i ett bra hem men fick lite problem för några år sedan efter en skilsmässa. Hon och dottern flyttade då in hos Melissas farfar som är pastor i kyrkan i området. Det var så Melissa Huckaby fick jobbet som söndagsskolefröken.

Hon bodde granne med Sandra Cantu och hennes familj. Huckabys dotter Madison, 5, brukade leka med Sandra.

– Vi är väldigt, väldigt chockade och erbjuder vårt varmaste deltagande till Sandras familj. Vi kan inte ens föreställa oss hur de mår, säger Melissa Huckabys farbror Brett Lawless.

Huckaby ska upp i rätten i morgon, skriver CNN.