Wanja ”hyllas” med sur bakelse

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

"En överraskning i mitten eftersom hon själv blev så överraskad"

Skandalen kring AMF rasar – och mitt i smeten står LO-basen Wanja Lundby Wedin.

Efter allt missnöje får hon nu ge namn åt en egen bakelse.

– Jag la in en överraskning i mitten eftersom hon själv blev så överraskad av vad hon skrivit på, säger Johan Sörberg, bagarlandslagets coach.

Wanja-bakelserna som bakats på uppdrag av Mix Megapol som en "hyllning" till LO-basen Wanja Lundby Wedin.
Foto: Mix Megapol
Wanja-bakelserna som bakats på uppdrag av Mix Megapol som en "hyllning" till LO-basen Wanja Lundby Wedin.

Det var Mix Megapols programledare Pär Lernström som kläckte idén att Wanja Lunby-Wedin borde belönas med en egen bakelse.

Bakgrunden är förstås hur hon skött sitt uppdrag som ledamot i den AMF-styrelse som godkände förre vd:n Christer Elmehagens miljonpension.

Nu har missnöjet runt affären resulterat i en bakelse.

"En ganska folklig, enkel sak"

– Mix megapol ringde i går eftermiddag och tyckte att vi skulle göra en Wanjabakelse. Jag började spåna direkt och kom fram till att den måste vara en ganska folklig, enkel sak, säger Johan Sörberg.

Bakelsen är baserad på två klassiker.

– Det är en kombination av en Budapest- och prinsess-bakelse. I botten ligger en mjuk nötmaräng. Ovanpå det ligger kokt vaniljkräm, grädde, hallon och överst lite gröna pistagenötter.

"Hon var väldigt förvånad"

Johan Sörberg vidareutvecklar sitt resonemang om hur han försökt skapa en bakelse som han tycker symboliserar LO-basen.

– Det är en rund bakelse. Först tänkte jag göra den röd men valde till slut en starkt rosa färg. Hela poängen med den här historien var att hon var så väldigt förvånad. Så vi gjorde en surprise inuti. Den finns i två varianter. Den ena är med en guldpeng. Den andra är en sur godis som krossats till ett pulver. Det passar bra eftersom det är en sådan sur eftersmak på hela historien.

"Jag tänkte först på en sill"

Inledningsvis hade han tänkt gå ett steg längre med överraskningsmomentet men hejdade sig.

– Jag tänkte först på en sill men sedan tänkte jag att den måste vara ätbar. Hela idén är rätt sarkastisk men det är humor med en tvist. Poängen är att man ska variera innehållet så att man aldrig vet vad man får. Förhoppningsvis blir det en klassiker.

Publicerad: