Ta med dig aftonbladet.se på semestern

Trådlös uppkoppling — på campingen.

Svårt att koppla av på semestern? Lugn, nu kan du läsa Aftonbladet.se trådlöst — även på campingen.

”Sitt i skuggan under ett träd med din laptop.”
”Sitt i skuggan under ett träd med din laptop.”

Allt fler väljer att stanna i Sverige på semestern. Årets trend är att campa. Men camping behöver inte betyda total isolering mitt ute i skogen — idag erbjuder Sveriges campingar allt från stora poolområden, fotbollsskolor och äventyrsaktiviteter till konferensrum eller kontorsrum med skrivare, fax och trådlös uppkoppling.

— När jag började jobba på campingen var det många som tyckte att det var en lyx om man kunde duscha varmt. I dag kräver besökarna trådlöst bredband, berättar Sonja Sturesson på Sonjas Camping på Öland. Hon har över 40 års erfarenhet av campingar.

Förut var det ett plus om en camping hade trådlöst bredband, men nu är det mer av en självklarhet och ett krav från gästerna att det finns möjlighet att vara uppkopplad med bra kvalitet.

— Campingplatserna blir mer och mer moderna för varje år som går. Idag är det till exempel många som vill ha el i tältet, för att kunna ladda den bärbara datorn eller mobiltelefonen, säger Lars Isacson, vd för SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

På campingen Böda strand på Öland har användningen av det trådlösa bredbandet ökat lavinartat och man har satsat på en utbyggnad av nätet.

— Idag finns det en täckning på 60 procent, främst på de lite lyxigare platserna där gästerna stannar en längre tid. Vi ser många gäster som sitter med en laptop i skuggan under ett träd på sommaren. Folk passar på att jobba på semestern och stannar här längre när det finns möjlighet, berättar Anna Barkevall som är vd på Böda strand.

Hyr kontor

För att gästerna ska kunna njuta av sommaren på campingen så länge som möjligt så erbjuder Böda strands camping från och med i år kontors- och konferensrum som man kan hyra.

— Det är många gäster som vill kunna hyra en kontorsplats med tillgång till skrivare och fax eller ett konferensrum. En del lägger också arbetsmöten och konferenser på campingen, eller kör igång arbetet på hösten med en kick-off här på campingen, säger Anna Barkevall.

Åk ut till någon av Sveriges alla vackra campingar och njut av sommaren — utan att missa alla spännande nyheter på Aftonbladet.se.

Minimedia

Publisert: