Nyheter

Långa köer efter bussolycka på E4

Av: 

Victor Lindbom

Tina Remius

NYHETER

En buss körde strax efter lunchtid på måndagen av vägen på E4:an nordost om Linköping. Två av de 36 passagerarna fick lindriga skador och är förda till sjukhus.

– Det kan vara fråga om sjukdomsfall på föraren, säger Lars-Göran Nilsryd, ledningsbefäl vid Länskommunikationscentralen i Östergötland.

Bussen hamnade i diket, men välte inte. Varför den åkte av vägen är fortfarande oklart.

– Bussen har glidit av på höger sida men det är inte halt och vägen är rak så nu misstänker man sjukdomsfall på föraren, säger Lars-Göran Nilsryd, ledningsbefäl vid Länskommunikationscentralen i Östergötland.

På bussen färdades 36 personer och två av dem har förts med ambulans till sjukhus med lindriga skador. De skadade är en kvinna i 65-årsåldern samt busschauffören.

– Busschauffören har uppgivit att allt svartnade men vad han drabbats av vet vi inte, säger Lars-Göran Nilsryd.

Övriga passagerare samt deras bagage har tagits ombord på en annan buss.

Bussolyckan har dragit på sig långa bilköer och den södergående trafiken leds om från trafikplats Norsholm, in på gamla E4 söderut mot Linköping till trafikplats Linköping östra, (Mörtlösa) och därefter ut på E4 södergående igen.

– Bussen är nu uppdragen på vägbanan. Sedan måste några vägräcken åtgärdas innan vi kan släppa på trafiken igen, säger Lars-Göran Nilsryd.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter