Pappa misstänkt för mord i Nynäshamn

Av: Susanna Nygren, Leonard Goldberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett spädbarn har hittats dött i Nynäshamn.

Barnets pappa är anhållen misstänkt för mord.

– Det är en familjetragedi. Om det visar sig vara mord är det en oerhörd tragedi, säger polisens utredningsledare Jesper Nordin.

Polisens tekniker har gjort en brottsplatsundersökning med syfte att säkra spår.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Polisens tekniker har gjort en brottsplatsundersökning med syfte att säkra spår.

Polisen fick in ett larm om ett sjukdoms- eller olycksfall i en bostad i Nynäshamn vid 08.40-tiden i morse. När polisen kom till platsen hittades ett dött spädbarn.

– Det här är en familjetragedi. Det är ingen galning som springer omkring i området och dödar barn. Visar det sig vara mord är det en oerhörd tragedi, säger Jesper Nordin, utredningsledare på polisen i Stockholm.

Det var barnets pappa som larmade polisen. Han befann sig på adressen och greps av polisen. Han anhölls under eftermiddagen skäligen misstänkt för mord.

Polisen vill i nuläget inte gå in på detaljer kring dödsfallet men menar att det finns omständigheter kring dödsfallet som gör att det i första hand ska utredas som mord.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om ett mord. Därför ska det gå den rättsliga vägen, säger Jesper Nordin.

Stort polispådrag

Grannar i radhusområdet som Aftonbladet varit i kontakt är chockade och förvånade över det som har hänt. Flera boende i området berättar att polispådraget var stort i morse.

– Jag hörde polissirener vid åttatiden i morse och såg flera polisbilar och ambulanser, säger en granne.

En annan granne berättar hur han hörde en ambulanshelikopter landa i området.

– Nu vet inte om det är mord eller inte, men visst är det obehagligt. Man vet lite om sina grannar när sådana grejer händer, säger han.

Barnet ska obduceras

Polisen har spärrat av familjens radhus där barnet hittades. Under dagen har polisen haft tekniker på plats som gjort en brottsplatsundersökning. Den misstänkte gärningsmannen har hörts, men förhöret blev avbrutet eftersom han inte tilldelats någon försvarare.

Ett nytt förhör kommer hållas så fort man får tag på den försvarare som den misstänkte önskar.

Enligt Jesper Nordin ska spädbarnet obduceras inom kort. Han hoppas att obduktionen och den tekniska undersökningen kan bringa klarhet i hur barnet har dött.

Publicerad: