Polisen spärrar av lekplats

1 av 29

avOlof Svensson, Oskar Forsberg

NYHETER

På fredagskvällen spärrade polisen av en lekplats i anslutning till platsen där Mille Markovics sköts ihjäl.

Kriminaltekniker anlände till platsen strax efter klockan 22 och säkrade fotspår i snön.

– Vi fick in ett tips om en person som befann sig på lekplatsen, säger Sven-Erik Olsson, informatör på Stockholmspolisen.

Det var i går kväll, strax efter 18, som polisen larmades till Ulvsunda i Stockholm. Bredvid en svart Saab låg Mille Markovic, 52, skjuten med i huvudet. Bilen stod fortfarande på tomgång när polisen anlände till platsen.

Platsen spärrades av och kriminaltekniker kallades till platsen. De arbetade på och i anslutning till platsen hela natten.

– De var färdiga mellan klockan 7 och 8 i morse. Vi får så småningom se vad deras undersökning ger, säger Lars Byström, informationsansvarig på länskriminalpolisen i Stockholm.

Övervakningsfilmer

Strax efter 22 på fredagskvällen återkom dock polisens tekniker till mordplatsen. En lekplats i anslutning till hyreshuset där Mille Markovic sköts ihjäl är nu avspärrad och ska undersökas. Ett vittne har hört av sig till polisen efter att ha gjort iakttagelser som polisen ville följa upp.

– Vi fick in ett tips om en person som befann sig på lekplatsen, säger Sven-Erik Olsson, informatör på Stockholmspolisen.

Enligt polisen säkrar man fotspår i snön.

– Nu får vi se om vi kan styrka vittnesuppgifterna.

Polis på plats vill nu ikväll inte kommentera om några nya fynd gjorts vid lekplatsen, men enligt vad Aftonbladet erfar har polisen tidigare under fredagen kunnat säkra spår i snön efter en bil på en parkering ungefär 200 meter från mordplatsen.

I dag har utredarna på länskriminalpolisen gått igenom allt sitt material från gårdagen.

– Vi fortsätter sedan med inre spaning och arbetet ute i Ulvsunda, säger Lars Byström.

Polisen bedriver nu ett brett utredningsarbete.

Utöver dörrknackning och tekniska undersökningar har man tittat på en övervakningsfilm från kameror som sitter på Statoil-macken i Alvik.

– De beslagtog ingen film, de var bara här och tittade lite, säger en anställd på bensinmacken till Aftonbladet.

Mobilt poliskontor

Polisen har i dag satt upp ett mobilt poliskontor i anslutning till mordplatsen. Det mobila kontoret kommer att stå i Johannesfred, Ulvsunda under hela fredagen.

– Det är av två anledningar. Dels för att lugna människor i området som är oroliga och dels för att komma i kontakt med fler personer som kan ha sett eller hört någonting under gårdagen, säger Lars Byström.

Enligt ett vittne som Aftonbladet pratade med igår kan det finnas en man som stått mycket nära de misstänkta gärningsmännen och till och med pratat med dem. Mannen ska, enligt vittnet, ha sprungit fram till dem strax efter det att skotten avlossats.

Polisen vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter om mannen.

Ingen person är i nuläget misstänkt för mordet.