Slog kvinna i slöja mot vägg – döms

En 55-årig man som åtalats för att ha misshandlat en mamma och hennes dotter för att de bar slöja, har fått sin dom i Malmö tingsrätt.

Han döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för misshandel. Dessutom ska han betala sammanlagt 17 000 kronor till mamman och hennes dotter för kränkning, sveda och värk.

Dunkade huvudet mot väggen

Mannen ska ha sprungit fram till de båda utanför akutmottagningen i Malmö och oprovocerat börjat slå mamman i ansiktet och huvudet med sin sko. Han ska sedan ha gripit tag i mammans huvud och dunkat det mot en vägg och fortsatt att slå och sparka henne efter att hon svimmat och fallit till marken.

När dottern försökte hjälpa mamman ska han ha slagit även henne och inte slutat förrän han övermannades av andra personer.

55-åringen har enligt åtalet uttalat sig negativt om muslimer i inledande förhör. Mannen stod åtalad för misshandel och åklagaren anser att det rör sig om ett hatbrott.

Går inte att bevisa

Men tingsrätten anser inte att det går att bevisa att det rör sig om ett hatbrott. Det anses inte vara klarlagt att mannens handlande verkligen var att angripa kvinnan och hennes dotter på grund av deras trosbekännelse, ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung.

TT

Publisert: