Nyheter

Åkessons ordkrig – med polischefen

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Jimmie Åkesson säger att det är skandal att han inte kunde hålla sitt tal i Karlstad.

Men enligt polisen ville SD-ledaren inte ha mer hjälp än den han fick.

– Han valde själv att avbryta när folk buade, säger Rolf Sandberg, operativ chef, till Nya Wermlands-Tidningen.

För andra dagen i rad avbröt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i går ett torgmöte efter att ha blivit störd av hundratals motdemonstranter.

I förrgår hände det på Götaplatsen i Göteborg, i går på Stora torget i Karlstad.

– Det är skandal att man elva dagar före ett val inte kan informera medborgarna om man vad tycker. Det var massor av människor där som kommit dit för att de var intresserade av vad vi tycker. De som vågade vara kvar kunde ju inte höra någonting, säger Åkesson till Värmlands Folkblad dagen efter.

”Kunde ha gjort mer”

Enligt Rolf Sandberg, operativ chef vid Värmlandspolisen, var det dock helt och hållet Sverigedemokraternas eget beslut att inte fullfölja mötet.

– Det var aldrig någon fara för Jimmie Åkessons säkerhet. Han kunde tala i tre timmar till klockan 22, men han valde själv att avbryta när folk buade. En stor del av tiden befann han sig i ett tält där han pratade med intresserade, säger Rolf Sandberg till Nya Wermlands-Tidningen.

Totalt ska elva personer ha tagits med till polishuset. De är misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakt.

– Folk buade. Vi agerade. Och vi hade hela tiden en dialog med Jimmie Åkesson. Vi kunde ha gjort mer men han ville inte det, säger Rolf Sandberg.

Åkesson: ”Oerhört fegt”

Till Nya Wermlands-Tidningen säger polisen att de föreslog att motdemonstranterna skulle föras en bit bort.

– Vi hade också möjlighet att tömma torget, men Åkesson ville inte det heller. Jimmie Åkesson ville ha den situation vi hade, säger Rolf Sandberg.

Efter att ha sett Sandbergs kommentar i Nya Wermlands-Tidningen skiver Jimmie Åkesson på Twitter: ”Något av det värsta jag läst. Oerhört fegt att ljuga ihop något så bisarrt för att man misslyckats med sitt jobb.”

ANNONS

50% rabatt på valfri produkt hos Yves Rocher! Ange kod: "NOW50" Gäller första produkten som läggs I varukorgen. Gäller ej rea eller set.

Extern länk från Yves Rocher SE

Beställ här

Publisert: