Köpte barnsex vid Drottningholm

NYHETER

Den 22-årige mannen köpte sex av ett barn vid kungens slott Drottningholm.

Efter samtal på internet lurade han en 14-årig pojke till ett skogsområde bakom slottet – där ska han mot betalning ha utfört sexuella handlingar mot pojken.

Mannen dömdes i december i fjol till skyddstillsyn.

Den 22-årige mannen bestämde träff med den minderåriga pojken bakom Drottningholm. Via sms och på Facebook ska mannen, enligt domen, ha erbjudit pojken öl och cigaretter samt pengar mot att han fick ”jucka” mot honom. När de träffades ska mannen ha ”klappat” på pojkens jeans. Han uppger för Solna tingsrätt att han blev upphetsad av det.

Två åtalspunkter

Kammaråklagare Andreas Nyberg åtalade 22-åringen för sexuellt övergrepp av barn alternativt köp av sexuell handling av barn alternativt försök till köp av sexuell handling av barn.

Han åtalade även mannen för övergrepp i rättssak då han i sin stämningsansökan påstod att mannen efter polisanmälan kontaktat en av 14-åringens vänner och hotat honom.

Tingsrätten ogillade emellertid åtalet rörande övergrepp i rättssak.

Skulle få 22 000 kronor

Solna tingsrätt skriver i domen att det är klarlagt att mannen visste att pojken var under femton år. Han frågade nämligen det i en Facebook-konversation varpå pojken uppgav att han var född 1998. De hade kommit överens om att pojken skulle få 22 000 kronor för att mannen skulle få ”jucka” mot pojkens ben i mellan tio och femton minuter.

På plats utanför Drottningholm ska 22-åringen ha lämnat över ett Mastercard-kort som tillhör hans pappa. Pojken blev då rädd och sa att han skulle med en buss och sprang från platsen.

Tidigare dömd för liknande brott

Tingsrätten dömde mannen till försök till köp av sexuell handling av barn. Påföljden blev skyddstillsyn.

22-åringen är tidigare även dömd för ofredande efter att ha hoppat på en annan minderårig pojke bredvid en fotbollsplan. Han ska enligt domen ha satt sig på pojken och gjort juckande rörelser mot honom. Han ska även ha dragit pojken i kläderna.

Den gången dömdes han till böter.