Badoo

"Flickorna skulle lura av honom pengar"

Av: 

Lisa Röstlund

Björn Barr

NYHETER

Två 25-åriga män häktade för mord

Två tonårsflickor och två 25-åriga män misstänks för att ha rånat och mördat en 32-årig man.

Männen häktas båda misstänkta för mord i Solna tingsrätt, och en 18-årig flicka har häktats misstänkt för att ha rånat mannen.

En 15-åring är misstänkt för rån, men häktas inte.

– Flickorna skulle lura av honom pengar, under förevändningen att han skulle köpa sex. Planen var aldrig att det skulle leda till våld, säger 18-åringens advokat, Clea Sangborn, till Aftonbladet.

I dag hölls häktningsförhandlingar i Solna tingsrätt mot två tonårsflickor, 15 och 18 år, och två 25-åriga män för mordet på den 32-åring som hittades i ett skogsparti i Solna i söndags.

De båda männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mordet den 5 september, och för ett rån som skedde dagen innan.

Den första häktningsförhandlingen gällde den 18-åriga flickan som inne i salen satt dold under en vit filt.

Bara hennes händer stack fram.

Häktas för rån

18-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för rån den 4 september och för grovt rån den 5 september. Enligt 18-åringens advokat Clea Sangborn var flickan aldrig delaktig i våldet:

– Det var meningen att de här flickorna skulle lura mannen under förevändningen att han skulle köpa sex. Tanken var att de skulle lura honom på pengar. Men planen var aldrig att det skulle leda till våld. Min klient är helt oskyldig till våldsanvändningen. Det är något hon inte ens har sett, säger hon till Aftonbladet och berättar att flickan mår väldigt dåligt.

Enligt vänner på plats vid rätten stämmer det inte att det skulle handla om något sexköp:

– Det handlar absolut inte om sexköp. Vi känner honom, vi har känt honom i så många år. Han var ingen sexköpare utan en tjejtjusare. Det som händer honom kan hända vem som helst, säger en av dem till Aftonbladet.

– Han träffade de här tjejerna på Badoo, en helt vanlig dejtingsida.

Mamman utanför

Runt klockan 10 inleddes förhandlingarna mot den 15-åriga flickan. Även hon satt dold under en vit filt. Under filten syntes hennes gråklädda ärmar och darrande händer.

Hennes advokat Hanna Lindblom hjälpte henne att vrida sig från åhörarna.

Då advokaten begärde att 15-åringen skulle få ha med sig sin mamma under förhandlingen trots beslutet om stängda dörrar, sa flera av åhörarna högt "Nej!". Därefter bestred även åklagaren Jenny Clemedtson förslaget.

Mamman fick vänta utanför.

Tingsrätten finner 15-åringen på sannolika skäl misstänkt för rån den 4 september och grovt rån den 5 september. Men hon häktas inte. Då rätten meddelade det började flickan gråta och kramades om av sin advokat. Mamman gick fram till henne och då hon försvann ut ur salen snyftade hon.

"Skakad av anklagelserna"

Förhandlingen mot den förste av männen inleddes klockan 11. Han dolde inte sitt ansikte och fördes in i salen av två vakter, klädd i ljusa byxor och ljus t-shirt.

Då vänner till offret i salen stirrade mot honom, såg han tillbaka utan att vika med blicken.

Förhandlingen mot den andre 25-årige mannen inleddes två timmar senare. Han kom in med en filt över huvudet som han sedan drog ned och visade sitt ansikte.

Även han häktades för mordet och hans advokat Martin Cullberg säger till Aftonbladet:

– Han förnekar brott. Han är skakad av händelserna och anklagelserna.

Ett femtontal vänner till den mördade 32-åringen fanns på plats under dagen vid tingsrätten och flera poliser har tillkallats till förhandlingen.

"Mördarna tittade på minnesstunden"

Några av vännerna säger till Aftonbladet att de var med och sökte efter mannen då han försvann. De hittade honom fem minuter efter polisen, uppger de.

Vännerna uppger också att de sett de två nu mordmisstänkta 25-åringarna i närheten av den minnesstund som hölls i måndags, vid platsen där kroppen hittades.

– De gick omkring i närheten och tittade mot oss, då vi lade ned blommor på platsen, säger en av vännerna.

ANNONS

Upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Badoo

ÄMNEN I ARTIKELN

Badoo

Brott

Våldsbrott