Nyheter

Han mördades i ett grannbråk

Av: 

Tord Westlund

NYHETER

GÄVLE. 62-åringen kan ha blivit ihjälslagen i ett grannbråk. En 51-årig man sitter anhållen skäligen misstänkt för mord på den 62-årige man som hittades död i sin lägenhet i Söderhamn i fredags kväll.

Offret och den misstänkte gärningsmannen bor i närheten av varandra och kände varandra väl.

Det var anhöriga som slog larm sedan 62-åringen inte synts till på några dagar. När en polispatrull tog sig in i lägenheten hittades mannen död.

– Omständigheterna i lägenheten gjorde att polismännen backade och kallade på våra kriminaltekniker, säger Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen.

Även teknikerna ansåg att ett brott kunde ligga bakom och kroppen skickades i orört skick till rättsmedicin i Uppsala.

I ett inledande skede inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp.

Greps odramatiskt

51-åringen greps odramatiskt i sin bostad i lördags. Efter förhör anhölls han av chefsåklagare  Patrik Säflund vid åklagarkammaren i Gävle enbart som skäligen misstänkt för mord. Han har också tilldelats en offentlig försvarare. Det finns inga uppgifter om 51-åringen – som tidigare är känd av polisen - gjort några medgivanden.

Enligt Aftonbladets källa tror polisen att 62-åringen blivit ihjälslagen. Men officiellt är polisen förtegen om vad man fått fram och om det funnits tillhyggen.

– Vi kan inte slå fast något om dödsorsaken i dagsläget. Vi är i början av en utredning och håller förhör med grannar, vänner och personer i deras umgängeskrets. Vi vill också avvakta rättsläkarens utlåtande innan vi kan gå ut med närmare uppgifter, säger Mikael Hedström.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert: