Två hundar dränkta – hittades i kräftbur

Stefan var på promenad med sin familj när han gjorde ett makabert fynd.

Vid kajen upptäckte han en kräftbur – med två dränkta hundvalpar i.

– Det var bara tur att det inte var barnen som hittade det, säger Stefan till Aftonbladet.

Vid halv elva på påskafton hade Nyköpingsbon Stefan gått ut på promenad med fru och barn och tog den populära stråket vid piren.

– Jag såg någonting annorlunda som låg i vattnet och gick fram och lyfte på det. Då såg jag att det var två hundvalpar, säger Stefan till Aftonbladet.

Togs i beslag

Han kontaktade direkt polisen som skickade en patrull till platsen. De kunde göra samma konstaterande som Stefan.

– Hundarna och burarna tas i beslag av våra förundersökningsledare. Frågetecknet är om det är hundägaren eller någon annan som vill jävlas med hundägaren som gjort det, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Händelsen uppmärksammades först i Södermanlands Nyheter och vittnet Stefan hoppas nu att uppmärksamheten kan leda till att gärningsman grips.

– Jag tycker det är helt oförståeligt. Om man inte vill ha hundvalpar så kan man väl försöka sälja dem eller skänka bort dem. Det här var fruktansvärt vidrigt, säger Stefan.

”Är för jävligt”

Han får medhåll av Roland Lindkvist vid polisen.

– Det är klart det är makabert och rent ut sagt för jävligt. Det är tyvärr bara ett bevis för vissa människors avsaknad av empati.

Polisen kommer nu undersöka om valparna på något sätt är märkta eller om de överensstämmer med hundar som tidigare anmälts som saknade.

En anmälan om misstänkt djurplågeri har upprättats.

Publisert: