”Inte här för att vinna en popularitetstävling”

Förtroendet för MP:s språkrör Gustav Fridolin störtdyker – jämfört med övriga partiledare.

Ändå ligger han kvar på en ohotad tredjeplats.

– Jag är faktiskt inte inne i politiken för att vinna någon slags popularitetstävling, säger Fridolin.

Nya Aftonbladet/ Sifo visar att partiledarna Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S) har högst förtroende av alla riksdagspartiers ledare. Men det är en jämn kamp.

Statsministern ligger endast två procentenheter över S-ledaren.

Den enda statistiskt säkerställda förändringen gäller dock MP:s ena språkrör Gustav Fridolin. Hans förtroende rasar med sju procent.

Fridolin tar dock beskedet med ro:

– Vad är det Ulf Lundell brukar sjunga? "Någon procentenhet upp, någon procentenhet ner. Det är som att stilla sig blind på vädret."

Hamnar efter S och M

Han lägger snabbt till.

– Jag är faktiskt inte inne i det här för att vinna någon slags popularitetstävling utan jag är i politiken för att jag vill göra mitt för att göra världen lite bättre.

Trots det ligger ändå språkröret på en stadig tredjeplats i opinionsundersökningen. 42 procent av väljarna har förtroende för honom. Reinfeldt och Löfven ligger på dryga 50 procent.

Alla andra, förutom Jimmie Åkesson (SD), ligger strax under 30 procent. Åkesson på 10.

– Den förra mätningen gjordes precis under Pisachocken som drabbade svensk skola och Alliansen. Då blev det tydligt att jag och vi utmanar Björklund om skolpolitiken. Så fick vi också väldigt bra siffror.

”Ta lite längre ledighet”

Högst förtroende har MP:s ena språkrör bland kvinnor. Det tror han beror på att partiets stora frågor, skolan och miljön, i större utsträckning attraherar kvinnor än män.

– Där vet vi ju att kvinnor oftast tänker lite längre innan man fattar stora politiska beslut som politiska val är.

Aftonbladet politiska kommentator, Lena Mellin skriver i sin kolumn att förtroendetappet för Fridolin kan beror på att de tycker att han varit med i media alltför mycket.

– Ja, det vore väl skönt. Då kan man ta lite längre påskledighet.

Men du pratar ändå med mig?

– Ja, just det ja. Men det var faktiskt du som ringde upp mig.

Publisert: