SD-chef hotade wallraffande TV4-reporter

TT

Publicerad 2024-05-08

Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein. Arkivbild.

Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein hotade Kalla faktas wallraffande reporter när han sade upp sig från sin anställning vid partiet, rapporterar Kalla fakta.

Genom att driva en mängd anonyma konton jobbar Sverigedemokraterna (SD) för att nedvärdera politiska motståndare och sprida innehåll som gynnar det egna partiet, rapporterar TV4-programmet Kalla fakta.

När Kalla faktas reporter som under ett år arbetat undercover i SD säger upp sig, hotades han av kommunikationschefen Joakim Wallerstein, enligt programmet.

– Vi är väldigt aggressiva när det kommer till att slå tillbaka mot de som jävlas med oss, säger Wallerstein till reportern i en dold inspelning.

– Gå på rättsligt men även när det kommer till att svartmåla folk på internet. Då sitter hela gänget och ser till att det finns all information i världen på personen. För att vi är i en förtroendebransch, säger han vidare.

När Kalla fakta frågar Joakim Wallerstein om saken förnekar han att det ska tolkas som ett hot och beskriver det i stället som en ”konsumentupplysning”.

I Kalla fakta-programmet visas också hur mediekanalen Riks, som Joakim Wallerstein tidigare sagt är frikopplad från SD, arbetar tätt tillsammans med partiorganisationen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln