Durek Verrett

Shaman Durek ber Norge om ursäkt

avBenjamin Ekroth

Prinsessan Märtha Louises pojkvän har kommit på kant med norrmännen.

Nu ber shaman Durek Norge om ursäkt.

– Det är inte alla i Norge som har ett problem med mig. Naturligtvis har jag mycket respekt och kärlek för landet, sa han i en direktsänd video.

Sedan prinsessan Märtha Louise tillkännagav sitt förhållande med shamanen Durek Verrett har paret vållat kontroverser i Norge. En föreläsning de skulle hålla i en kyrka stoppades av en biskop, hovexperter har varit oroliga för hur prinsessans kungliga status exponeras och Verrett berättade nyligen detaljerat om parets sexliv.

I veckan kom beskedet att Verretts nya bok, ”Spirit Hacking”, stoppas av förlaget – både i Norge och Sverige. I boken ska han ha hävdat att barn kan få cancer om de är olyckliga och att andar kan ge människor könssjukdomar.

Foto: Carina Johansen / TT NYHETSBYRÅN
Shaman Durek, som här syns på scen tillsammans med sin flickvän, prinsessan Märtha Louise, ber norska folket om ursäkt.

Verrett svarade med att i en direktsändning på Instagram hävda att han och Märtha Louise är utsatta för mobbning i Norge. Han frågade sig om det berodde på förhållandet med prinsessan, på hans hudfärg eller på att han är shaman.

Men nu ber han Norge om ursäkt i en ny Instagramsändning. Shaman Verrett beklagade där att han dragit alla norrmän över en kam:

– Jag vill inte att folk ska missförstå det faktum att Norge är ett vackert land med vackra människor, sa han bland annat.

ARTIKELN HANDLAR OM