Amerikansk seriemördare knuten till 50 mord

Av:  TT-AFP

Samuel Little efter ett förhör i Odessa i Texas i november 2018.
Samuel Little efter ett förhör i Odessa i Texas i november 2018.

Polisen i USA har lyckats knyta 79-årige Samuel Little till totalt minst 50 mord – vilket gör honom till den värsta seriemördaren i landets historia.

Själv säger sig Little ha mördat totalt 93 människor mellan 1970 och 2005. Även om man hittills alltså enbart lyckats bekräfta hans inblandning i drygt hälften av dem så uppger polisen att man bedömer samtliga erkännanden som trovärdiga.

FBI har lagt upp videoinspelningar av flera av Littles erkännanden på sin hemsida , där man ber allmänheten om hjälp med uppgifter som kan leda framåt i arbetet med att bekräfta resten av fallen.

79-åringen säger att han strypt sina offer till döds. Många av dem bedömdes tidigare ha dött av överdoser eller olyckshändelser och vissa av offrens kroppar har aldrig återfunnits, skriver FBI.

Mannen greps på ett boende för hemlösa i Kentucky 2012 och lämnades ut till Kalifornien där han misstänktes för narkotikabrott. Där kunde polisen med hjälp av dna-bevisning knyta honom till tre mord på kvinnor i Los Angeles mellan 1987 och 1989 vilka han dömdes för 2014.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN