Mordet på Wilma, 17

Wilmas misstänkte mördare flyttad till rättspsyk

Av: 

Christoffer Nilsson

NYHETER

Pojkvännen misstänks ha mördat Wilma Andersson i lägenheten i Uddevalla.

Dagar senare delade han den oroliga familjens efterlysning av den försvunna 17-åringen.

Nu har Wilmas misstänkte mördare flyttats till rättspsyk.

Efter att anhöriga gått ut med en efterlysning av försvunna Wilma Andersson, 17, deltog tusentals frivilliga i sökinsatsen.

En av dem som delade efterlysningen var Wilmas 22-årige pojkvän. Men enligt polisens misstankar var det bara ett spel för gallerierna.

I själva verket tror de att mannen mördade Wilma i sin lägenhet i Uddevalla den 14 november – fem dagar innan han delade efterlysningen.

Mannen har nu suttit häktad i närmare två veckor. Under tiden han suttit frihetsberövad med fulla restriktioner har polisen kontinuerligt hållit förhör. I förhören har mannen visat ”tecken” som fått åklagaren att begära en sinnesundersökning.

Åklagaren bekräftar att den mordmisstänkte pojkvännen flyttats från häktet till rättspsykiatriska kliniken Rågården utanför Göteborg.

– Det är också på grund av de tecknen som han har behov att vistas där. Det är ett antal dagar sedan han transporterades dit, säger Jim Westerberg, kammaråklagare.

Enligt åklagaren har man kunnat hålla fortsatta förhör med mannen inne på den rättspsykiatriska kliniken. En omhäktningsförhandling väntas ske på fredag. Enligt åklagaren vill mannen då komma till tals. Förhandlingen kommer dock ske bakom stängda dörrar.

Oklart motiv

I torsdags kväll hittades en kroppsdel från Wilma Andersson som släckte allt hopp om att finna 17-åringen vid liv.

Fram tills att han greps misstänkt för att ha mördat sin flickvän var 22-åringen inte känd av polis. Det har hittills inte framkommit något eventuellt motiv.

– Jag blev chockad och förvånad när jag fick veta att han misstänktes för mord. Det var ett tag sen vi sågs, men i skolan var han en i gänget som alla andra. Lite av klassens clown, säger en före detta klasskamrat.

I åklagarens begäran om mer tid till utredningen har 22-åringens bostadsadress för första gången angivits som misstänkt mordplats.

– Det är det vi gör gällande i det här utredningsskedet. Det finns i nuläget ingen annan plats som är mer sannolik, säger Jim Westerberg.

Den mordmisstänkte pojkvännen nekar till brott. Hans advokat har – trots upprepade försök – inte gått att nå.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Mannens inlägg efter misstänkta mordet på Wilma

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Wilma, 17

Uddevalla

Mord