Brandinfernot i Australien

Brandskadade koalor och kängurur får hjälp av stickare

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

TT

NYHETER

Människor världen över har ryckt ut för att hjälpa djur som skadats eller blivit hemlösa i de australiska bränderna. Tillsammans hjälps de åt att sticka och sy tygpåsar till moderslösa känguruungar och lindor till fladdermöss.

– Vi finns till för de små stackarna som har överlevt bränderna, säger Belinda Orellana, grundare av Animal Rescue Craft Guild.

Belinda Orellana skapade handarbetsgruppen för att hjälpa de djur som överlevt bränderna i Australien. På kort tid har gruppen redan fått närmare 150 000 medlemmar på Facebook. De olika handarbetena har skickats från bland annat USA, Hongkong, Frankrike, Tyskland och Sverige, här finns nu även en ”undergrupp”.

Animal Rescue Craft Guild lämnar beskrivningar på hur man gör olika påsar och i gruppen visar människor från hela världen upp vad de har stickat.

Störst är behovet av mjuka tygpåsar för känguruungar som blivit av med sina mammor, samt pengar till material och porto. Medlemmarna stickar även bon för mindre djur, fladdermuslindor och blöjor för moderslösa ungar.

– Vår grupp skapar och tillhandahåller material till räddningsgrupper i hela Australien som tar hand om skadade djur, säger Belinda Orellana.

Behöver inga vantar för koalor

Däremot behövs inga vantar för koalor. I samband med bränderna i södra Australien 2015 skickade djurrättsorganisationen IFAW en önskan om vantar till brännskadade koalor – och de strömmade in. Men organisationen som faktiskt tog hand om de skadade djuren tvingades meddela att de inte alls ville ha några vantar. De hindrar bara djurens möjligheter att äta och hålla i trädgrenar under konvalescensen.

Hundratusentals djur har skadats och upp emot en halv miljard tros hittills ha dött i de svåra skogsbränderna i Australien.

PODD Över en miljard djur kan ha dött i bränderna

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bränderna i Australien och hur det påverkar landets unika djurliv.

ANNONS

Spara totalt 4980 kr när du köper en iPhone12 inklusive AirPods pro hos MediaMarkt.

Extern länk från MediaMarkt SE

Beställ här

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Brandinfernot i Australien

LÄS VIDARE

Steve Irwins dotter efter bränderna: Kämpar för att rädda djuren

ÄMNEN I ARTIKELN

Brandinfernot i Australien

Kängurur

Australien

Skogsbränder

Fladdermöss

Djur & natur