Ödeshög

Kidnappad kvinna hittad – mitt på E4:an

Sa att hon misshandlats av flera män

Av: 

Adam Westin

NYHETER

En kvinna blev indragen i en bil i Göteborg på annandagen.

Nu har hon hittats vid liv – 20 mil bort.

– Hon gick mitt i motorvägen utan jacka och ingen stannade, säger mannen som lät kvinnan värma sig i bilen i väntan på polis.

Vid 20-tiden på annandagen larmades Göteborgspolisen om att ett par överfallits på Gärdsåsgatan i Utby, i nordöstra Göteborg.

En kvinna i 50-årsåldern blev bortrövad i en mörk skåpbil. Mannen lyckades undkomma att dras in i bilen, men blev stucken med kniv och fördes till sjukhus med ambulans.

 

Gick mitt i vägen

Strax före 07 på lördagsmorgonen dök kvinnan upp på E4:an vid Ödeshög, i Östergötland.

En man säger sig ha stannat sin bil och låtit kvinnan värma sig i väntan på polis. Han berättar för Aftonbladet att kvinnan gick mitt i vägen utan jacka, och var iklädd den blåvitrandiga blus som polisen beskrev i sin efterlysning i går.

– Hon var blodig och berättade att hon gått länge på motorvägen utan att någon stannat. Det var åtta minusgrader ute, säger mannen som vill vara anonym.

 

”Vem har hjärta att köra förbi?”

Kvinnan var blodig och sa att hon blivit misshandlad av flera män, enligt mannen.

– Hon hade buntband om händerna, som polisen klippte upp.

Polisen uppger att många hört av sig om att en kvinna befann sig på vägen.

– Stackars kvinna som varit ute i bara skjorta. Jag vet inte hur hon klarade det, hon kanske var i chocktillstånd. Och jag förstår inte att de andra inte stannade. Vem har hjärta att köra förbi en misshandlad kvinna utan jacka, när det är 8 minusgrader ute? Polisen som pratade med mig sa att folk är rädda efter allt som hänt på sista tiden. Att det är därför ingen vill stanna och hjälpa till, säger mannen.

 

Efterlyser tips

Polisen vill inte gå in på omständigheterna kring när kvinnan anträffades, utöver att hon befann sig på E4:an.

– Vi vet inte exakt hur hon kom dit. Hon kommer naturligtvis att förhöras när det är möjligt, säger Jenny Widén vid polisen region Väst.

Kvinnan är förd till sjukhus för kontroll. Polisen är mycket angelägna att få in observationer från trakterna kring Ödeshög.

– Någon gång under natten eller morgonen har hon ju kommit till platsen. Så om någon har sett henne, någon annan person tillsammans med henne, eller något fordon som kan kopplas till detta så är vi mycket intresserade, säger Jenny Widén.

Män försökte dra in man och kvinna i mörk skåpbil i Göteborg.

Lämnade Utby i mörk skåpbil

I samband med kvinnans försvinnande efterlystes en mörk skåpbil, som hon ska ha försvunnit i.

– Men det är ingenting som vi låser oss till nu, när det gäller hennes anträffande. Något fordon lär hon ha kommit dit med, det här är ju en bit från Göteborg. Men vi är öppna för alla tips, säger Jenny Widén.

Händelsen rubriceras som människorov, samt mordförsök mot mannen som blev stucken med kniv. Det är okänt vad mannen fick för skador, men polisen uppger att han kunnat lämna sjukhuset.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Kvinnan hittades på E4:an i höjd med Ödeshög.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kvinna kidnappad i mörk skåpbil

ÄMNEN I ARTIKELN

Ödeshög

Göteborg

Brott

Östergötland

Våldsbrott

Kidnappning

Västra Götalands län