Polisbilar byts ut – hundarna ska få åka mer bekvämt

avMatilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Under våren ska alla polismyndighetens hundenheter byta ut sina bilar.

Anledningen är att hundarna ska få åka mer bekvämt i jobbet.

– Hundarna kommer att få det mycket bättre, säger Per Gustavsson på polisen i Blekinge och Nordöstra Skåne till Kvällsposten.

Sveriges polishundar har tidigare färdats i Volvo och Mercedes, men ska ha haft det ganska trångt. Under våren byter därför alla polismyndigheters hundenheter ut sina bilar, ett beslut som har tagits på nationell nivå.

I de nya bilarna, VW Amarok V6 Tdi, får hundarna en särskild påbyggnad på bilen där temperaturen och ventilationen regleras helt separat från resten av bilen.

Foto: Polisens Nordvästra Skåne
Under våren ska alla polismyndighetens hundenheter byta ut sina bilar för att hundarna ska åka mer bekvämt.

– Det kommer att innebära att hundarna får det mycket bättre och behagligare, säger Per Gustavsson på polisen i Blekinge och Nordöstra Skåne till Kvällsposten.

Burarna blir större

Förutom temperaturen och ventilationen kommer burarna dessutom att bli större. Det kommer att finnas en dubbelbur i varje bil där två hundar kommer att få plats utan problem.

Underlättar även för poliserna

Per Gustavsson tror att bilarna även kommer att underlätta arbetet för poliserna.

– Jag tycker att det blir bra, det är en bra och potent bil. Vår prioritet är alltid att rädda liv och med den nya bilens hjälp kan vi ta oss ännu längre ut i terrängen, säger han till tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM