Borlänge

Uppgifter: Taxichauffören hade måltavla i folkvimlet

Av: 

Jamshid Jamshidi

Sophie Tanha

Hans Österman

NYHETER

Taxichauffören körde in i folkvimlet på gågatan i centrala Borlänge.

Nu misstänker polisen att föraren haft en särskild måltavla – han utreds i brottsärende där en av de fem skadade är inblandad, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Vi utreder möjligheten att avsikten var att träffa en av dem, säger Mats Öhman vid polisen.

Taxichauffören, en man i 25-årsåldern, ska enligt uppgifter till Aftonbladet nyligen ha anmälts för ett allvarligt brott.

En person i det ärendet är en av de skadade efter att taxichauffören körde in i folkvimlet i centrala Borlänge natten mot lördag. Fem personer skadades, varav en fick allvarligare skador.

Vittnesuppgifter tyder enligt polisen också på att han körde på personerna medvetet. När polisen grep honom var han nykter.

– Vi utreder möjligheten att avsikten var att träffa en av dem, sa Mats Öhman, presstalesperson vid polisen, strax efter att händelsen ägt rum.

Taxi körde på människor i centrala Borlänge. Föraren är gripen och tre har förts till sjukhus.

Hamnade under taxin

Taxichauffören ska enligt Aftonbladets uppgifter ha försökt köra över en av de fem flera gånger och då samtidigt skadat fyra andra.

– En av dem är allvarligt skadad i huvud och bål, sa Mats Öhman under natten till lördagen.

Måltavlan hamnade vid ett tillfälle under bilen och det ses som ren tur att att skadorna inte blev värre, enligt Aftonbladets uppgifter.

Taxichauffören misstänks för mordförsök på sannolika skäl och fastän de fyra andra som blev påkörda klarade sig med lindriga skador bedöms fallen som grov misshandel.

Enligt Aftonbladets uppgifter pågår utredningen av mannen och brottet mot den nu allvarligt skadade fortfarande. Borlänges jouråklagare vill inte svara på varken eventuell relation mellan taxichauffören och de påkörda, eller motiv.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Borlänge

LÄS VIDARE

Taxi körde in i folkmassa – tre till sjukhus

ÄMNEN I ARTIKELN

Borlänge

Våldsbrott