Malmö

Coop öppnar sju nya butiker i Malmö

Av: 

Robert Rosén

Butiken i Västra Hamnen är en av flera i Malmö som nu genomför omställningen.
Butiken i Västra Hamnen är en av flera i Malmö som nu genomför omställningen.

NYHETER

Netto har tidigare köpts upp av Coop.

Nu sker övertagandet av butikerna i Malmö.

– Alla kommer ställa om till det nya, säger Philip Johansson, distriktschef, och bekräftar att ingen butik läggs ner.

Förra våren kom beskedet att Coop köper samtliga Nettobutiker i Sverige. I samband med att köpet genomfördes meddelade man att huvuddelen av butikerna kommer att finnas kvar.

Redan i höstas tog Coop över Nettos butik på Vattenverksvägen i Kirseberg. Nu försvinner även de övriga Nettobutikerna i Malmö - och blir istället Coopbutiker.

På Östra Varvsgatan i Västra Hamnen har omställningen börjat och redan på fredag öppnar fem nya Coopbutiker upp i Malmö. Affärerna öppnar då upp i Nettos gamla lokaler i Slottsstaden, Videdal, Lugnet, Möllevången samt Västra Hamnen.

– Vi har en snabb omställningstakt då vi ska ställa om butikerna. Vi ska vara klara med alla butikerna innan 2020 är slut och vill ställa om till det nya så fort som möjligt, säger Philip Johansson, distriktschef för butikerna som ställer om.

Samma priser

Butikerna i Malmö stängdes ner förra helgen och i måndags började man att bygga om dem. Under onsdagen och torsdagen ska varorna tas emot för att sedan kunna öppna upp redan på fredag.

Den intensiva ombyggnationen innebär en stor förändring i butikerna. Enligt Philip Johansson går man då från ett sortiment på cirka 2 000 artiklar till ett sortiment på drygt 5 300 artiklar.

De nya Coopbutikerna kommer även behålla den prisbild de hade under Nettotiden, och således ha lägre priser än en del andra Coopbutiker.

– Nu ställer vi om och har den här prisbilden. Vad det blir i övriga butiker längre fram får vi se vad vi landar i, säger han och berättar om prisarbetet livsmedelsföretaget arbetat med.

Butikerna som påverkas i Malmö.

Ingen butik försvinner

Ingen av de tidigare Nettobutikerna i Malmö kommer att avvecklas.

– Nej, ingen alls. Alla kommer ställa om till det nya och personalen kommer följa med i omställningen, så alla kommer finnas med under resans gång.

Att Coop nu får sju nya butiker i Malmö, med lägre prisbild än de andra butikerna, tror Philip Johansson inte kommer att påverka de redan befintliga butikerna.

– Många är väldigt spritt fördelade i Malmö och vi når olika delar av staden. Vi har ett väldigt bra underlag i Malmö och det finns många aktörer. Mellan Coopbutikerna ligger ofta våra konkurrenter också.

Två till veckan efter

Han betonar att inte heller någon av de tidigare butikerna kommer behöva stänga ner.

– Inte som det ser ut i nuläget, nej. Sen är det klart att vi utvärderar alla butiker löpande och hur de fungerar. Men just nu ska vi köra på och det är ingen som kommer läggas ner.

Öppettiderna förändras något av omställningen, då några butiker kommer ha öppet längre på helgerna, då samtliga butiker stänger tidigast klockan 20 varje dag.

Nettobutikerna på Värnhem och Söderkulla öppnar upp under Coops regi den 6 mars.

ANNONS

20% på solskydd från ACO Sun - solsäkert för hela familjen!

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Kirseberg får ett Coop till: ”Kunderna räcker”

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Coop

Slottsstaden

Söderkulla

Värnhem

Möllevången