Jill födde tvillingsysters barn – blev tvillingar igen: ”Bästa gåvan”

avNicole Gustafsson

Tvillingsystrarna Whitney och Jill har ett speciellt band mellan sig. Inte nog med att de är tvillingar, Whitney har nu också blivit mamma till tvillingar – tack vare sin syster.

Whitney Bliesner, 35, har drömt om att bli mamma länge. Men när hon fick beskedet att hon har en ovanlig genetisk sjukdom höll drömmarna på att falla i kras. Whitneys sjukdomstillstånd har lett till att hon fått flera tumörer och behövt behandlats med kemoterapi.

Att bära ett barn var inget som Whitneys kropp skulle klara av. Dessutom skulle hennes genetiska sjukdom kunna föras vidare om hon fick biologiska barn. Ett besked som blev tungt för både henne och familjen. Men då kom hennes tvillingsyster med ett förslag, skriver People.

1 av 7 | Foto: Privat
Jill födde Whitneys barn.

– Hon hade tappat hoppet så jag sa: Jag kan göra det. Det är min bästa vän och den person som jag kom till världen tillsammans med, så det var inte ett svårt beslut att erbjuda mig att bli hennes surrogat, säger Whitneys tvillingsyster Jill Noe till GMA.

Tvillingsystern: ”Jag är mamma nu”

Jill blev inseminerad med Whitneys mans spermier och dröjde inte länge innan de fick resultatet de hoppats på. Jill blev gravid, men det ingen väntat sig var att hon inte enbart skulle bära ett barn åt sin syster – utan två.

Den 7 juni var det dags för de små att komma till världen. På Providence St. Vincent Medical Center fick tvillingsystrarna för första gången möta det nya tvillingparet – Rhett och Rhenely.

– När jag såg barnen förstod jag vad som hänt. Jag är en mamma nu och det finns inga ord i världen som kan beskriva hur fantastiskt det känns, säger Whitney till tidningen.

Att Jill födde tvillingar är en extra bonus för hela familjen.

– Det är den bästa gåvan jag någonsin kunnat få.